Atvirų durų dienoje - pažintis su gaisrininko specialybe

Vilniaus Gedimino technikos universitete vykusių Atvirų durų dienoje būsimieji studentai domėjosi ne tik bendrąja stojimo į šį universitetą tvarka, bet ir susipažino su gaisrininko specialybe iš arčiau.

Šį šeštadienį, spalio 11 d., būsimuosius studentus rinktis ypač reikalingą gaisrinės saugos specialybę šiame renginyje kvietė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovybė. Vygandas Kurkulis, Departamento direktoriaus pavaduotojas, papasakojo apie Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos veiklą, ugniagesių gelbėtojų bei jiems vadovaujančių pareigūnų darbą, atsakė į besidominčiųjų moksleivių klausimus. Būsimieji studentai taip pat turėjo galimybę vietoje pasimatuoti apsauginius ugniagesio gelbėtojo rūbus.

Gaisrininkų bendradarbiavimas su universitetu tęsiasi jau 17-tus metus. Vilniaus Gedimino technikos universiteto Statybos fakultete gaisrinės saugos bakalaurai su aukštuoju universitetiniu išsilavinimu rengiami nuo 1992 m.  Kasmet yra parengiami daugiau kaip 25 bakalaurai,  kurių dalis dirba Valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.


Šiame straipsnyje: VGTU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių