Atskleista, kaip studentė įsigijo pusės milijono litų vertės butą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai kartu su Generaline prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame studentė M. A. įtarta neteisėtai praturtėjusi, kai įsigijo daugiau nei pusės milijono litų vertės butą, o jos motina S. M. – 100 tūkst. eurų paskolos sutarties suklastojimu, rašoma FNTT pranešime.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą FNTT pareigūnai bendradarbiavo su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnais, iš kurių buvo gauta duomenų, kad studentės tėvas E. M., sietinas su organizuota nusikalstama grupuote, kurios galimas pajamų šaltinis yra prekyba narkotikais užsienio valstybėse, yra šios grupės lyderis. Patikrinus E. M. šeimos narių turimą turtą, sulyginus duomenis apie jų gautas pajamas, nustatyta, kad E. M. dukra M. A., sulaukusi vos 20 metų, už 530 tūkst. Lt grynaisiais pinigais įsigijo prabangų butą Vilniaus mieste, kuris jos teisėtomis pajamomis negalėjo būti įgytas.

Tyrimo metu pareiškus įtarimus M. A. dėl neteisėto praturtėjimo, jos motina S. M., siekdama padėti savo dukrai išvengti baudžiamosios atsakomybės, pateikė suklastotą 100 tūkst. eurų paskolos sutartį su Estijoje registruota uždarąja akcine bendrove „W“. Suklastotoje sutartyje buvo nurodydama, kad S. M. pasiskolino pinigus iš Estijos bendrovės, kuriuos tariamai paskolino savo dukrai. Skolinti grynieji pinigai buvo skirti prabangiam butui įsigyti.

Atlikto tyrimo metu FNTT pareigūnai paneigė versiją apie 100 tūkst. eurų paskolos gavimą iš Estijos bendrovės „W“ ir surinko pakankamai įrodymų, kad nupirktas butas negalėjo būti įsigytas teisėtomis lėšomis.

FNTT praneša, kad baigta baudžiamoji byla dėl M. A. neteisėto praturtėjimo ir jos motinos suklastotos 100 tūkstančių eurų sutarties perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už neteisėtą praturtėjimą asmuo gali būti baudžiamas maksimalia iki 4 metų laisvės atėmimo bausme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vika

vika portretas
ot tie lietuviai, is pavydo nzn ka padarytu:)))juokingi,o paskui sako ko tos lietuvaites pas uzsieniecius bega:DDD

Jaunyste

Jaunyste portretas
Oi,kad buciau jauna ,ne viena buta nusipirciau.Tureciau su kuo uzsidirbti.Norinciu butu daug prisideti.net ir dabar pasiulymu gaunu.

Bobule

Bobule portretas
Man tik 70 meteliu.Ne vienam aki sutraukiu,pirkti buto negaliu,juk nepasakysi kuom uzsidirbau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių