Atšilus orams sostinėje – tradicinis turistų antplūdis

Prie Aušros vartai, Užupyje, Katedros ir Rotušės aikštėse atšilus orams netrūko turistų. Daugiausia buvo matyti turistų būriai iš kaimyninių valstybių, ypač daug iš Lenkijos, taip pat kelios grupės iš Rusijos ir Baltarusijos. Vienu metu, net keli autobusai su turistais iš Lenkijos ieškojo vietos sustoti prie Aušros vartų.

Nors miestiečius ir svečius džiugino tikrai pavasariškas oras, dauguma atvykėlių mėgavosi saule senamiestyje. Žaliosios miesto zonos, sostinės svečių tarpe kol kas nėra populiarios. Atokiau nuo senamiesčio, pavyzdžiui Tymo turgaus prieigose, prie Kūdrų parko, Markučiuose ar Rasų kapinėse turistų pasitaikė vos viena kitas.

Vienas iš portalo diena.lt kalbintų turistų iš Lenkijos, džiaugėsi, kad jam ir jo bendrakeleiviams gamta padarė tokia dovaną. Pasak pašnekovo, prieš dvi savaites Vilniuje buvusiems jo draugams buvo kur kas blogiau.

„Maniau, kad bus šilta, tačiau nesitikėjau, kad šitaip. Prieš porą savaičių čia buvo mano draugai, tai liko labai nepatenkinti – sniego daug, šalta, šaligatviai nevalyti, kalnai sniego. Džiaugiuosi, kad man neteko su tuo susidurti“, - dėstė prisistatyti nenorėjęs vyriškis.

Turistas teigė, kad šį kartą apsiribos pasivaikščiojimų Senamiesčio gatvėmis, o kitas turistų lankomas vietas, kaip antai Rasų kapines, paliks kitam vizitui.

„Žinau, kad Vilniuje yra nemažai žalių vietų, parkų, tačiau manau, kad ten pavasaris dar neatėjo. Bus šlapia, tad neverta kol kas eiti“, - dėstė savo pozicija turistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių