Atsidaro pirmasis improvizuotas Vilniaus vandens muziejus

Improvizuotas pirmasis Vilniaus vandens muziejus Menų spaustuvės rūsyje veiks vienintelę dieną – šeštadienį, gruodžio 20-ąją. Šią menišką ir ekologišką idėją Menų spaustuvėje savaitgalį įgyvendins jungtinės Lietuvos ir Didžiosios Britanijos meninės pajėgos.

Muziejus dirbs nuo 13 val. ir tik 40 minučių. Tuo metu kūrėjai žada smagią kelionę po vandeningas, skystas ir slidžias paslaptis.

Nuo lapkričio mėnesio su lietuviais scenos menininkais dirbantys svečiai iš Didžiosios Britanijos „Volcano” teatro – režisierius Paulas Daviesas ir choreografė Catherine Bennet – nevadina šio pasirodymo spektakliu. Greičiau – tai kūrybinių dirbtuvių, vykusių dvi savaites, rezultatų pristatymas.

Kūrybinės dirbtuvės, kurių pirmajame etape dalyvavo beveik dvi dešimtys skirtingų sričių Lietuvos scenos menininkų, rėmėsi vandens tema. Iš improvizacijų, mokslinės medžiagos bei nūdienos pasaulio aktualijų, susijusių su vandeniu, buvo kuriamos būsimo spektaklio dalelytės. Jos, tikėtina, kitąmet virs spektaklio „Nuostabus vandens gyvenimas” premjera.

„Pirmuoju Vilniaus vandens muziejumi” pavadintame improvizuotame spektaklyje dalyvaus keturi lietuviai aktoriai: Jolanta Kriščiūnaitė, Sonata Visockaitė, Toma Vaškevičiūtė ir Irmantas Bačelis.

Vandens garsų improvizacijomis užsiims muzikantas Tomas Dobrovolskis, grojantis savo paties išrastais perkusiniais instrumentais – vario ir stiklo gaubliais bei kitais „muziejaus“ eksponatais. Video instaliacijas vandens tema kurs ir pristatys vaizdo menininkė Aurelija Maknytė. Būsimose Menų spaustuvės žiūrovų rūbinės, bufeto ir jau esamų tualetų erdvėse su įvairius H2O pavidalus pristatančiais eksponatais nemokamai pažindins „Pirmojo Vilniaus vandens muziejaus“ direktorius.

Bilietų kaina – geranoriška šypsena ir ekologiška laikysena.


Šiame straipsnyje: menų spaustuvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių