Atšalę orai guldo kauniečius į lovas

Atšalus orams, vis daugiau kauniečių suserga peršalimo ligomis. Vienas dažniausiai pasitaikančių susirgimų - viršutinių kvėpavimo takų kataras, kuris pasireiškia sloga ir nedidele temperatūra.

Vien į Dainavos polikliniką per pastarąją savaitę dėl peršalimo ligų kreipėsi apie 150 vaikų ir 100 suaugusiųjų.

„Žmonės susirgo staiga pasikeitus orams. Vieną savaitgalį buvo apie 30 laipsnių šilumos, o kitą - vos keli laipsniai", - portalui sakė poliklinikos gydytoja Aldona Tamulevičienė.

Pasak gydytojos, vaikai peršąla dažniau, nes daug laiko praleidžia nešildomose švietimo įstaigų patalpose.

„Tėvai daro klaidą, leisdami savo sloguojančią atžalą į darželį ar mokyklą, kadangi taip kenkia ir savo vaikui, ir aplinkiniams. Vaikui čiaudint, infekcija plinta ir ja užsikrečia kiti vaikai.  Be to, nesigydant atsiranda komplikacijų pavojus", - aiškino gydytoja.

Anot A.Tamulevičienės, susirgęs vaikas turi likti namuose, gerti daug skysčių ir vartoti gydytojo paskirtus vaistus. „Tas pats galioja ir suaugusiems ligoniams, kurie dažnai nekreipia dėmesio į tokius negalavimus", - klabėjo gydytoja. 

Jos nuomone, apsisaugoti nuo peršalimo ligų gali padėti grūdinimasis ir sveika mityba.

Į kitas miesto medicinos įstaigas kreipiasi kol kas nedaug peršalusių žmonių. Pacientus registruojanti Šilainių poliklinikos darbuotoja tvirtina pastaruoju metu didesnio besikreipiančiųjų antplūdžio nepastebėjusi. Pašnekovės teigimu, paprastai sergančiųjų padaugėja užėjus didesniems šalčiams.

Kaip nuo peršalimo saugosi žinomi kauniečiai? Apie tai plačiau skaitykite rytoj „Kauno dienoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių