Atokesni uostamiesčio šaligatviai virto čiuožykla

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad atokiau nuo miesto centro esantys šaligatviai primena čiuožyklą. Ant jų susidaręs storas ledo sluoksnis, o žvyro paberta nėra.

Varpų gatvėje gyvenanti klaipėdietė pasakojo, kad ketvirtadienio rytą eidama į autobuso stotelę vos kelis kartus neišsitiesė.

„Ant šaligatvio ledas, o žvyro pabarstyta nėra. Nesuprantu, kodėl sunku ko paberti. Gali griūti ir net koją ar ranką susilaužyti. Visiškai kitokia situacija miesto centre. Čia ir žvyro sočiai paberta, ir ledo ant šaligatvių nėra. Tačiau juk žmonės vaikšto ir atokesnėse vietose“, – tvirtino moteris.

Panaši situacija trečiadienio vakarą buvo ir Liepojos gatvėje. Čia šaligatvį taip pat dengė storas ledo sluoksnis, o žvyro ir druskos mišinio paberta nebuvo.

Viešųjų erdvių priežiūrą vykdančios įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, jog prižiūrimi ne tik miesto centre, bet ir atokiau esantys šaligatviai.

Skiriasi tik jų valymo dažnumas. Pagrindinėse miesto gatvėse esantys šaligatviai valomo šešis, o atokiau esantys – keturis kartus per savaitę.

„Stengiamės visur paberti, kad žmonėms būtų saugu vaikščioti. Tačiau gal ir liko kokių nepabertų kampų. Tą padarysime. Vis tik yra ir tokių, kurių mes neturime prižiūrėti. Gal žmonės jais ir skundžiasi. Būna net tokių atvejų, kai žmonės einu kokiu pramintu taku, kuris slidus ir piktinasi, nors niekas jo valyti ir neturi“, – komentavo direktorius.

G.Valašinas tvirtino, jog dar kartą patikrins, kaip pabarstyti šaligatviai.

Pasak vadovo, dabar darbas yra įtemptesnis. Dieną, šviečiant saulei, suveikia druska. Sniegas ištirpsta, o naktį pašala ir susidaro ledas.

„Ryte stengiamės kuo greičiau paberti šaligatvius, stoteles. Tačiau viso miesto iš karto neapeisi ir neapvažiuosi. Vis tik yra žiema“, – teigė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Nagi patys pasibarstykit...Sniegą kasti agitavot....Žinoma apmaudu,bet mūsų rajonas valomas tik 3 kartus...savivaldybėje nėra lėšų....tai va.Pykta,apmaudu,bet turime ką išsirinkome

Janinai

Janinai portretas
Turite tai, už ką mokate. Ar žinot kiek per mėnesį asmeniškai jūs sumokate į miesto biudžetą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių