Atnaujinta aikštelė pasirengusi priimti stambiagabarites atliekas

Komunalinių paslaugų ir ekologijos verslo bendrovė „Ecoservice”, tvarkanti šiukšles ir besirūpinanti švara Vilniaus mieste, atnaujino stambiagabaričių atliekų aikštelę ir yra pasirengusi priimti dar daugiau gyventojų nestandartinių atliekų. Naujoji aikštelė yra švari, tvarkinga, gyventojų patogumui veikia nuo ankstaus ryto iki vakaro, teigiama pranešime spaudai.

Atnaujinta aikštelė, esanti Gariūnų g. 71, yra vienintelė veikianti Vilniaus mieste stambiagabaričių atliekų aikštelė. Ji buvo atnaujinta bendrovės lėšomis – išklota asfalto danga, aikštelė aptverta, sutvarkytas privažiavimas. Į atnaujinimą investuota daugiau nei 70 tūkst.Lt.

Aikštelėje Gariūnų gatvėje kiekvienai atliekų rūšiai yra skirtas atskiras konteineris su aiškiu užrašu: baldams, elektroninei įrangai, pavojingoms atliekoms ir pan. Gyventojai, atvežę didžiąsias atliekas į aikštelę, turės išskirstyti jas po konteinerius. Aikštelės darbuotojai patars, kur kokias atliekas tinkamiausia mesti.

Kiekvienas vilnietis, į stambiagabaričių atliekų aikštelę per metus gali nemokamai atvežti 5 vienetus susidėvėjusių automobilinių padangų, iki 500 kg statybos-griovimo atliekų, buitinės technikos, elektroninės įrangos, baldų.

Šioje aikštelėje priimamos ir pavojingos atliekos – gyvsidabrio termometrai, gyvsidabrio turinčios lempos, juodieji bei spalvotieji metalai, baterijos, akumuliatoriai, alyvos, panaudoti filtrai. Neribotai šioje aikštelėje priimamos ir įprastinės rūšiavimui tinkančios didelės atliekos – kartonas, stiklas, plastikas.

Gyventojų patogumui, aikštelės darbo laikas yra maksimaliai priderintas prie dirbančiųjų grafiko:  aikštelė darbo dienomis veikia nuo 7 ryto iki 19val., o savaitgaliais – nuo 7 iki 13 val.

Iš viso Vilniaus miestui yra numatyta įrengti 11 tokių aikštelių. Šiuo metu vykdomi projektavimo darbai ir artimiausiu laiku bus pradėtos įrenginėti 5 stambiųjų atliekų priėmimo aikštelės Lazdynų, Naujininkų, Panerių, Pašilaičių bei Verkių seniūnijose.


Šiame straipsnyje: atliekos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Praktinis patyrimas

Praktinis patyrimas portretas
Jei kas važiuosite su atliekom, turite būti tikri, kad anksčiau su tuo pačiu auto niekas nebuvo pridavęs. Antraip reiks mokėti, kaip man ir buvo. Pasiėmiau firmos auto, o , pasirodo, jau kažkas vežė... Taip, kad dalis yra melo. aš pridaviau 150 kg, sumokėjau gal 26LT, o už tiek gal toną Liepkalnio g. būčiau pridavęs.

tomas

tomas portretas
Keistai čia..juk registruoja ne automobilius, o žmones. Juk žmogui galima priduoti 500kg, o ne automobiliui. Aš buvau, pridaviau po remonto šiukšles, viskas buvo normaliai.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių