Atlyginimas vokeliuose direktorę pasodino į teisiamųjų suolą

Projektavimo ir teritorijų tvarkymo darbus atlikusios bendrovės direktorė kaltinama pasisavinusi beveik 300 tūkst. litų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį  tyrimą dėl projektavimo, teritorijų tvarkymo ir kitus darbus atliekančios Kauno bendrovės direktorės E. M. veiklos.

Moteris įtariama pasisavinusi beveik 300 tūkst. litų ir apgaulingai tvarkiusi bendrovės apskaitą. Tyrėjai nustatė, kad direktorė darbuotojams neoficialiai išmokėjo ne mažiau kaip 170 tūkst. litų atlyginimų.

Tingumu įtariamosios E.M. apkaltinti tikrai negalima. Bendrovėje ji dirbo ne tik direktore, bet buhaltere ir kasininke. Užimdama visas šias pareigas ir tvarkydama bendrovės buhalterinę apskaitą, E.M. galėjo nekontroliuojamai naudoti pinigines lėšas.

Tyrimo metu atkleista, kad kaltinamoji E. M. iš bendrovės sąskaitos į savo asmeninę sąskaitą pervedė ir iš bendrovės kasos paėmė nemažas grynųjų pinigų sumas. Paskaičiuota, kad beveik 300 tūkst. Lt  bendrovės lėšų vadovė paėmė be jokių dokumentų ir, kaip įtariama, juos pasisavino.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą FNTT Kauno apygardos tyrėjai bendradarbiavo su Kauno apskrities VMI specialistais ir išsiaiškino, kad bendrovės direktorė, siekdama išvengti mokesčių, į pridėtinės vertės mokesčio deklaracijas įtraukė melagingus duomenis.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad neteisingai pateikus duomenis, projektavimu ir teritorijų tvarkymu užsiimanti Kauno bendrovė iš viso nesumokėjo daugiau nei 165 tūkst. Lt PVM.

Aiškindamiesi bendrovės šimtatūkstantinių lėšų pasisavinimą, sukčiavimą PVM srityje, FNTT Kauno apygardos tyrėjai atskleidė, kad kelerius metus bendrovės direktorė daliai darbuotojų (dažniausiai užimantiems vadovaujamas pareigas, t. y. projektų, statybų darbų vadovams) be pagrindinio atlyginimo dar mokėjo papildomą darbo užmokestį vokeliuose.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad 6 darbuotojams iš viso sumokėta daugiau nei 170 tūkst. Lt neoficialaus atlyginimo, o didžiąją dalį šios sumos gavo direktorės sutuoktinis, dirbęs žmonos vadovaujamoje bendrovėje.

Tyrėjai narpliojo 2009 - 2011 metų bendrovės veiklą. Prie vidutinio dydžio bendrovių priskiriamoje įmonėje dirbo 10-12 žmonių.

Tačiau tyrėjai netrykšta optimizmu išaiškinę kaunietės machinacijas. „„Vokelių“ bylos yra sunkiai įrodomos. Teismai kritiškai vertina žmonių žodinius parodymus motyvuodami, kad darbuotojai gali laikyti pykti ant darbdavio“, - neslėpė pareigūnas.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas Kauno bendrovėje direktore, buhaltere ir kasininke dirbančiai E. M. gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XYZ

XYZ portretas
Viskas logiška.Kai pati dirbo direktore, buhaltere ir kasininke nereikejo su nieku dalytis pinigais.Ir visos paslaptys tik viename asmenyje - niekas nepaskus, nepavydės.Bet visvien babania įklimpo.Įrodys ir dar kaip įrodys jos kaltumą.Taigi 10 metų garantuoti cypėje.

tai

tai portretas
kuri didesnė nusikaltėlė - Venckienė ar šita vagilė?

pagavo

pagavo portretas
Per visa lietuvele tik du kurie mokejo vokeliuose.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių