Atliekų perdirbimo gamyklos: Vilnius atsilieka nuo Europos?

Vilnius - viena iš paskutinių Europos sostinių, nenaudojanti atliekų energijai gaminti, o šiukšles verčianti į sąvartynus.

Taip teigiama didžiausios Europoje atliekų perdirbimo gamyklų statytojos pranešime.

„Po šio sprendimo visas savo pajėgas koncentruosime į pasirengimą atliekų vertimo energija technologijoms demonstruojančią Klaipėdą, kur šalia Dumpių sąvartyno ketiname pastatyti modernią ir Pajūrio regionui pritaikytą jėgainę“, - sakė didžiausios Europoje energiją iš atliekų gaminančių jėgainių statytojos CNIM („Constructions Industrielles de la Mediterranee) pardavimų direktorius Šiaurės Europai Jean-Francois Brua.

Taip jis komentavo Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento sprendimą neleisti Vilniuje statyti energiją iš atliekų gaminsiančią jėgainę.

CNIM yra viena didžiausių Europoje pramonės įrenginių gamintojų ir montuotojų. Grupės apyvarta 2009 metais siekė 2 mlrd. litų (580 mln. eurų). CNIM veiklą vykdo Europoje ir Azijoje ir yra pastačiusi energiją iš atliekų gaminančias jėgaines Londone, Paryžiuje, Briuselyje, Marselyje, Bilbao, Brno, Stokholme, Šanchajuje ir kituose miestuose.

Daugelis Europos energiją iš atliekų gaminančių gamyklų priklauso konfederacijai CEWEP, kuri vienija net 380 tokio tipo gamyklų, esančių 17-oje šio žemyno šalių. Konfederacijos narės kasmet perdirba 54 milijonus tonų buitinių ir kitų atliekų, elektra bei šiluma aprūpina maždaug 12 mln. gyventojų. Net keturios energiją iš atliekų gaminančios gamyklos stovi Paryžiaus mieste, iš kurių dvi pastatė CNIM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių