Ateinantį pirmadienį automobilius palikite namie

Kauno meras Andrius Kupčinskas ragina visus miestelėnus, savivaldybės darbuotojus ateinantį pirmadienį, rugsėjo 22 dieną, visiškai nesinaudoti automobiliu. Ta diena jau devintąjį kartą tradiciškai skelbiama tarptautine Europos diena „Mieste be savo automobilio!".

„Europos judrioji savaitė" ragina žmones atkreipti dėmesį į oro užterštumą, skatina daugiau naudotis viršuoju transportu, dviračiais. Iš komandiruotės Jeruzalėje grįšiu pentadienį, todėl pats ketinu prie akcijos prisijungti pirmadienį, nes kiekvienais metais dalyvauju „Europos judriojoje savaitėje", - mintimis dalijosi miesto meras.

Rugsėjo 16 d. - 22 d. daugelyje Europos miestų jau septintąjį kartą vyksta Europos judrioji savaitė, kurios tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai. Siekiama skatinti miesto gyventojus kuo mažiau naudotis automobiliais, daugiau vaikščioti pėsčiomis, pasirinkti viešąjį transportą ar dviračius.

Europoje vis didėjantys energijos poreikiai, kartu su sparčiai didėjančiu automobilių naudotojų skaičiumi daro neigiamą poveikį oro kokybei mūsų miestuose, tuo pačiu ir mūsų visų sveikatai. Todėl pagrindinė šių metų tema - „Švarus oras visiems ", raginanti ne tik miesto savivaldos atstovus imtis priemonių, siekiant sumažinti anglies dvideginio išmetimus, bet taip pat ir gyventojus susimąstyti apie kasdienių savo įpročių keitimą mažais, bet visų mūsų aplinkai naudingais veiksmais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių