A.Smilgevičiūtė su grupe „Skylė“ koncertuos Kaune

Baigdama albumo „Povandeninės kronikos" koncertinį turą po Lietuvą Aiste Smilgevičiūte ir grupė „Skylė" rengia du išskirtinius pasirodymus Vilniuje ir Kaune, kur koncertuos su kameriniu orkestru „Amici". Ta proga „Skylė" ir „Kauno dienos" portalas siūlo dalyvauti žaidime ir laimėti prizą.

Pusantros valandos trukmės koncerte Kaune, kuris vyks lapkričio 27 dieną, be dainų iš „Povandeninių kronikų" bus atlikti duetai iš roko operos „Jūratė ir Kastytis".

„Lygiai prieš metus išleidome ilgai brandintą albumą „Povandeninės kronikos" ir su šiomis dainomis aplankėme nemažai Lietuvos miestų. Norėtųsi vienerių metų koncertinio ciklo pabaigą pažymėti ypatingu skambesiu. Todėl visą koncertinę programą ruošiamės atlikti su kameriniu orkestru", - sakė grupės „Skylė" lyderis, kompozitorius ir tekstų autorius Rokas Radzevičius.

Naujausias grupės albumas susilaukė klausytojų dėmesio ir palankių kritikų vertinimų. Albumo dainos  - nuo „kadaise" iki „šiandien" įvykusių istorijų mozaika, kurių bendras vardiklis yra vanduo -  švaros, paslapties, paralelinių erdvių simbolis.

„Kronikos" kalba apie šias dienas, o laiko gelmėse pragaišę baltiški ir antikiniai įvaizdžiai išneria, kad padėtų apie tai papasakoti. Albumo muzikinis audinys, pinamas iš roko, bard, neofolk gijų, kartu su tekstu kuria konceptualų poetinį-muzikinį eliksyrą.

„Skylė" su Aiste šiemet tapo viena labiausiai laukiamų lietuviškos muzikos grupių. Šiemet „Skylei" albumo daina „Jūržolių šokis" pelnė „Radiocentro" apdovanojimą „Šviežio garso gurkšnis". Alternatyvios muzikos apdovanojimuose A.LT „Povandeninės kronikos" paskelbtos 2007 metų albumu, o pati grupė - metų roko grupe.

Iki šiol parduota 5 tūkstančiai „Povandeninių kronikų" kopijų, jau rengiamas papildomas tiražas.

Perleistas ir  2000 metų Aistės bei „Skylės" albumas „Babilonas", šiemet ketinama perleisti dar iš 1996 metais įrašytą „Lukiškių pievą".

Norite laimėti Aistės Smilgevičiūtė ir grupės „Skylė" DVD „Povandeninės kronikos"?

Dalyvaukite žaidime.


Šiame straipsnyje: skylėsmilgevičiūtė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių