A.Sekmokas: suskystintų dujų terminalas turi atsirasti iki 2014 metų

Suskystintų gamtinių dujų terminalas kartu su magistraliniu dujotiekiu, kuris sujungs Klaipėdą ir Jurbarką, turėtų būti pastatytas iki 2014 metų, ketvirtadienį pareiškė Lietuvos energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

"Tam, kad mes atitiktume nors vieną Europos Sąjungos (ES) direktyvą, 2014 metais mes turėtume turėti veikiantį suskystintų gamtinių dujų terminalą, lygiai tam pačiam laikotarpiui mes turėtume turėti magistralinį dujotiekį nuo Jurbarko iki Klaipėdos. Šios datos ir yra atskaitos taškai, kaip turi būti vykdomi darbai", - ketvirtadienį Vilniuje vykstančioje energetikos konferencijoje sakė A.Sekmokas.

Dujotiekio, kuris yra svarbi ir būtina Klaipėdoje planuojamo įrengti suskystintų dujų terminalo dalis, projektas vertinamas apie 160-180 mln. litų.

Statydama suskystintų gamtinių dujų terminalą, Lietuva ketina pasirinkti paprastesnį ir pigesnį jo modelį - tanklaivį, kuriame būtų įrengtas išdujinimo įrenginys. Per terminalą būtų importuojama maždaug 3 mlrd. kubinių metrų dujų per metus - tai sudarytų visą šalies metinį poreikį.

Įpareigojimą rengti tokį projektą Vyriausybė suteikė valstybės valdomai bendrovei "Klaipėdos nafta".

Anksčiau A.Sekmokas sakydavo, kad terminalą tikimasi pastatyti 2013 metais.


Šiame straipsnyje: suskystintų dujų terminalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių