„ARTscape" - nesibaigiantis kultūros festivalis

Meno projektas „ARTscape", truksiantis visus 2009-uosius, pristatys 12 Europos šalių vaizduojamojo meno, muzikos ir kino kūrėjus.

Vakar  pristatytą projektą, kuris yra nacionalinės programos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" dalis, įgyvendins trijų meno sričių atstovai: šiuolaikinį meną propaguojanti galerija „Vartai", su nekomerciniu kinu lietuvius supažindinantis „Kino pavasaris" bei džiazo skambesius į Lietuvą nešantis „Vilniaus džiazo festivalis".

2009 m. pradžioje parsidėsiantis „ARTscape" truks daugiau nei metus. Kiekvieną mėnesį bus pristatyti dvylikos Europos valstybių kūrėjai - kiekvienas mėnuo bus skiriamas konkrečiai šaliai.

Lietuviai ir šalies svečiai galės susipažinti su  Suomijos, Estijos, Austrijos, Nyderlandų, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Portugalijos, Ispanijos, Vengrijos, Belgijos, Italijos ir Prancūzijos muzika, kino menu ir daile.  

Kiekvienas iš dvylikos pristatymų bus pradedamas nuo jungtinės tos šalies ir Lietuvos menininko parodos atidarymo su nedideliu džiazo koncertu.

Mėnesio viduryje žymus tos šalies džiazo ansamblis ar atlikėjas pristatys savo šalies šiuolaikinio džiazo sceną, bus rengiami koncertai, kuriuose lietuvių muzikantai atliks reprezentuojamos šalies kompozitorių kūrinius.

Kino programa kelis kartus per savaitę įvairiose Vilniaus vietose kvies ne tik į žymių Europos šalių režisierių, bet ir į mažiau žinomų, tačiau įdomių kino projektų peržiūras.


Šiame straipsnyje: artscapeVEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių