Artėjanti Rugsėjo 1-oji skatina kalbėti apie saugų eismą

Rugsėjo 1-oji tėvams ir jų atžaloms atneša ne tik džiaugsmo, bet ir susirūpinimo vaikų saugumu kelyje.

Viena iš pagrindinių saugumo priemonių - atšvaitas. Turintį atšvaitą vaiką, vairuotojas, įjungęs trumpąsias šviesas, pastebės iš 140 metrų, o įjungęs ilgąsias - net iš 400 metrų atstumo!

Atšvaitą rekomenduojama prisegti prie kuprinės arba viršutinių rūbų.

Artėjant naujiems mokslo metams, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras ragina tėvus ne tik pasirūpinti atšvaitais, bet ir priminti vaikams saugaus eismo taisykles: kur ir kaip reikia pereiti gatvę, šviesoforų spalvų reikšmes.

Visuomenės sveikatos specialistai ragina tėvus aprūpinti savo atžalas šviesą atspindinčiais atšvaitais. Tačiau svarbu ne tik turėti atšvaitą, bet ir tinkamai jį nešioti.

"Atšvaitą ant vaikų drabužių reikia pritvirtinti suaugusio žmogaus kelių lygyje. Šioje vietoje prikabintas atšvaitas maksimaliai atspindės autotransporto šviesas ir siųs įspėjamąjį signalą automobilio vairuotojui. Juostinis atšvaitas dedamas ant dešinės rankos ties alkūne, o ant dešinės kojos žemiau kelio. Ant rankinės ar kuprinės atšvaitai dedami iš dešinės pusės (dešiniarankiams). Labai svarbu, kad atšvaitas būtų prisegtas dešinėje drabužių pusėje, automobilio žibintų aukštyje, kad jį matytų iš priekio atvažiuojantys vairuotojai“, - sakė D. Butkienė.

Jungtinių Tautų Organizacija 2011 – 2020 m. paskelbė saugaus eismo veiksmų dešimtmečiu. Akcijos tikslas – perpus sumažinti avarijų aukų skaičių. Per beveik aštuonis šių metų mėnesius Lietuvos keliuose jau žuvo 10 nepilnamečių. Dažniausiai vaikai nukenčia eidami per gatvę neleistinoje vietoje, degant raudonam šviesoforo signalui arba netikėtai išbėgę į važiuojamąją kelio dalį.


Šiame straipsnyje: atšvaitaseismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių