Artėja šeštasis „Vilties bėgimas“, kuris pasitiks naujovėmis

„Vilties bėgimas“ klaipėdiečius pasitinka naujovėmis – dalyvių gretas papildys būrys dviratininkų, o bėgimo finišas bus vainikuotas įspūdingu gospelo muzikos koncertu Vasaros koncertų estradoje.

Akcijos organizatoriai informavo, kad galimybė prisidėti prie renginio derinama su geriausiomis šalies maratonininkėmis – Diana Lobočevske bei Remalda Kergyte. Žymios sportininkės pačios pareiškė norą paremti labdaringą bėgimą.

Gegužės 19 d. „Vilties bėgimas“ prasidės 13.45 val. dviratininkų startu prie prekybos centro „BIG“. 14.00 val. už jo esančiame Taikos prospekto tęsinyje 10 km bėgimą pradės ir profesionalūs sportininkai bei bėgimo mėgėjai.

Akcijos vadovas brolis Benediktas Jurčys informavo, kad 10 kilometrų ilgio distancija, pasibaigsianti Vasaros koncertų estradoje, dviratininkams skirta ne lenktyniauti, bet palaikyti prasmingą idėją, prisidedančią prie onkologijos centro statybos.

„Minti dviratį gali beveik visi – ypač tie, kurie dėl prastesnės sveikatos ar nepakakamo fizinio pasiruošimo, negali bėgti. Todėl ir akcentuojame faktą, jog nesvarbu kelintas finišuosi. Važiavimas dviračiu šios akcijos metu prilygsta solidarumo aktui“, – sakė B.Jurčys.

13.45 val. prie prekybos centro „Studlendas“ startuos ir simbolinis ikonos „Visų karalienė“ nešimas į Vasaros estradą. Eisena, kurioje dalyvaus ir onkologiniai ligoniai, pasak organizatorių, taps svarbiu emociniu įvykiu, įprasminančiu „Vilties bėgimo“ akcijos esmę.

Bėgimui šiais metais jau užsiregistravo daugiau nei 700 pavienių asmenų. Tačiau tikslus dalyvausiančių skaičius dar nėra aiškus, nes grupių sąrašai bus pateikti kiek vėliau. Be to, į šį skaičių nėra įtraukti ir dviratininkai.

Tradiciškai 10 kilometrų bėgimo startas bus paskelbtas prie prekybos centro BIG. 5,6 km stotele taps erdvė prie prekybos centro „Akropolis“. Norintys bėgti 2,9 km, tai galės padaryti Atgimimo aikštėje, o 600 m – prie „Studlendo“.

Dalyviai, pasirinkę norimą įveikti distanciją, adresu www.viltiesbegimas.lt gali registruotis iki gegužės 16 d. 21.00 val.

Akcijos organizatoriai primena, kad į paskirtas starto vietas gegužės 19 d. gali ateiti ir neužsiregistravę tinklalapyje. Starto taškuose budės savanoriai, kurie užregistruos dalyvį ir už auką duos marškinėlius bei bėgiko numerį.

Visų nuotolių finišas – Vasaros koncertų estrada, kurioje 14.30 val. prasidės gospelo atlikėjų koncertas, vadovaujamas Kristinos Žaldokaitės, skirtas pasitikti bėgikus ir palaikyti onkologijos ligonius.


Šiame straipsnyje: Vilties bėgimasklaipėdiečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sekmes

Sekmes portretas
visiems dalyvaujantiems !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių