Artėja „kamuolinių“ bylos pabaiga

Kauno apygardos teismas nagrinėja bylą, kurioje svetimo turto prievartavimu bei šaunamojo ginklo pagrobimu kaltinami keturi nusikalstamos „kamuolinių“ grupuotės nariai.

Trys kaltinamieji - Kamuoliu vadinamas gaujos lyderis 34 metų Giedrius Janonis, grupuotės smogikų vadeiva 30-metis Andrius Juodis-Gruzinas, 34-erių Deividas Čereška, pravarde Pyragėlis. Teismo sprendimo laukia laisvėje. Vienintelis sulaikytas 31-erių Marius Pilvelis.

Kauno šešėlinio pasaulio atstovams pareikšti kaltinimai prievartavus turtą iš verslininko Šarūno Valasevičiaus. Pastarasis net du kartus buvo pagrobtas. Teisme liudijusi Š.Valasevičiaus sugyventinė Gintarė Ramanauskienė, patvirtino žinojusi apie pagrobimą.

„Jis man paskambino ir pasakė, kad buvo pagrobtas ir dabar yra policijoje“, - teisme tvirtino taip pat nukentėjusi moteris. Po darbo miesto centre jai sėdant į automobilį užpuolikai veidą apipylė rūgštimi. Veidą vagojančius randus moteris slėpė po plačiais akiniais.

„Jis nesakė kas tai galėjo padaryti. Ne  viską atsimenu po patirtų narkozių ir vaistų“, - teisme aiškino liudytoja.

Š.Valasevičių vežę pagrobėjai užklimpo. Tada nutarė auką pasodinti už vairo ir patys mėgino išstumti autobusiuką. Kai jiems pasisekė, Š.Valasevičius pasinaudojo tuo, kad sėdi už vairo ir nuvažiavo tiesiai į policiją.

„Norėčiau liudyti kitame teismo posėdyje. Noriu pasitarti su advokatu“, - teismo pasiūlymą kalbėti bandė atstumti G.Janonis. Kamuolio pavyzdžiu sekė ir kiti kaltinamieji. Visi kartojo, kad neatsisako liudyti, tačiau prašė papildomo laiko pasiruošimui.

Kitame teismo posėdyje savo versijas dėstys sunkiu nusikaltimu kaltinami


Šiame straipsnyje: kamuoliniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių