Arkivyskupija smerkia Jėzaus atvaizdo naudojimą reklamai

Vilniaus arkivyskupija paragino tikinčiuosius prieštarauti Dievo atvaizdo ir kitų religinių ženklų niekinimui.

Vilniaus arkivyskupo metropolito kardinolo Audrio Juozo Bačkio pasirašytame laiške smerkiama laisvalaikio aprangos reklama su religinių paveikslų motyvais ir tarptautinio teatro festivalio pristatymas renesansiniu „Salvator mundi“ (Pasaulio Išganytojo) paveikslu.Kardinolas teigia, kad šis plakatas išskiria iš dvylikos festivalio pasirodymų būtent tą, kurį tiek režisierius, tiek rengėjai pristato kaip „spektaklį - šventvagystę“.

„Tokie kraštutiniai mėginimai bet kokia kaina atkreipti į save dėmesį aukoja žmogišką padorumą ir įžeidžia daug žmonių; jų nesustabdo nė tai, kad šiuo metu pasaulis diskutuoja apie tragiškus padarinius provokacijų, kuriomis kėsintasi į tikinčiųjų jausmus“, - teigia arkivyskupas.

Kreipdamasis į tikinčiuosius jis pareiškė, kad sąmoningi katalikai turi „pareigą prieštarauti, kai mums brangus Švenčiausiojo Viešpaties Veido atvaizdas bei kiti religiniai ženklai yra sąmoningai niekinami“.

Naujienų portalas alfa.lt pirmadienį rašo, kad šį savaitgalį Nacionaliniam dramos teatre režisieriaus Romeo Cestellucci spektaklyje „Apie Dievo Sūnaus veido koncepciją“ ant renesansinio Antonello da Messinos nutapyto „Pasaulio Išganytojo“ portreto, kuriame pavaizduotas Kristaus veidas, atvaizdo bus drabstomos išmatos.

Be to, neseniai Vilniuje pasirodė reklaminiai plakatai, kuriuose Jėzaus atvaizdas naudojamas džinsinių kelnių reklamai.Penktadienį paskelbti visuotinio surašymo rezultatai parodė, kad Romos katalikais Lietuvoje save laiko 77 proc. gyventojų, stačiatikių (ortodoksų) tikėjimą išpažįsta 4 proc. Nė vienai religinei bendruomenei savęs nepriskiria 6 proc. Lietuvos gyventojų.


Šiame straipsnyje: Jėzusreklamajėzaus atvaizdas

NAUJAUSI KOMENTARAI

gali

gali portretas
smerkti ar nesmerkti - patys jie nežino, kaip atrodė tas jėzus, niekas jo nematė, tik įsivaizdavo, todėl nieko smerktino nematau. Nėra ko čia draskytis kaip tiems islamistams ir pan. svarbiausia, kad visi tie šventikai puikiai žino, kad jokio kristaus nėra ir nebuvo (kaip ir alacho), bet kiekvieną progą išnaudoja (dažnai) piktai kovai už pasakų personažą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių