Ar politikų nepasitikėjimas A.Kupčinsku pamokė jį?

„Socialdemokratai joja ant savo seno, nuvalkioto, raudono arkliuko ir nebesugalvoja nieko originalaus“, – taip žinią apie interpeliaciją sutiko Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Gegužę apie interpeliaciją A.Kupčinskui prabilę socialdemokratai pagaliau pasiekė tikslą ir surinko 14 reikalingų parašų, kad nepasitikėjimas būtų pareikštas.

A.Kupčinskas įsitikinęs, kad paramą valdantiesiems nutraukę socialdemokratai privalėjo užsidėti pliusiuką, todėl ir pasistengė skelbti nepasitikėjimą meru. „Kai likus pusmečiui iki rinkimų rengiamos tokios akcijos, tai rodo, kad socialdemokratai nori sukelti chaosą ir iš žalio miesto padaryti raudoną“, – savo versiją kėlė meras.

Nepatenkinti A.Kupčinsko elgesiu ir sprendimais birželį nusprendė neberemti valdančiosios Sėkmės koalicijos, o netrauklus su kitomis opozicinėmis partijomis pradėjo rengti interpeliacijos merui tekstą..

Iki liepos vidurio, kuomet taryba išsiskirstė atostogų, socialdemokratams pavyko surinkti 12 tarybos narių parašus.

Interpeliacijoje A.Kupčinskui reiškiami priekaištai dėl nepagrįsto įmonių „Autrolis“ ir „Kauno autobusai“ sujungimo, troleibusų linijos tiesimo į Šilainius blokavimo, dviejų miesto ligoninių žlugdymo, nepagrįsto šiukšlių išvežimo mokesčio pagal būsto plotą, nesugebėjimo konstruktyviai vesti tarybos posėdžius ir dėl kitų problemų.

„Manau, kad meras gavo pamoką. Galiu pasidžiaugti, kad ketvirtadienį jis vedė posėdį taip, kaip ir turėtų tai daryti: nelaidė replikų, ieškojo kompromisų“, – pasikeitimą pastebėjo socialdemokratas Gintautas Labanauskas. Jis apgailestavo, kad kol apie mero negebėjimą vienyti tarybos narius bendriems miesto darbams buvo tik kalba, į tai niekas nereagavo. G.Labanauskas neabejoja, kad meras atkreipė į tai dėmesį posėdžio metu  paskelbus apie 14 tarybos narių, kurie pasirašė po interpeliacija.

Dėl nepasitikėjimo A.Kupčinsku turėtų balsuoti miesto taryba „Dar reikės tartis, kaip elgsimės toliau – kada šis klausimas bus teikiamas, ar yra prasmės tai daryti iki naujų savivaldos rinkimų likus nepilnam pusmečiui“, – svarstė G.Labanauskas.

Meras pripažino, kad ir tarp socialdemokratų yra konstruktyviai dirbančių žmonių, kurie supranta, kad likus mažiau kaip pusmečiui iki rinkimų interpeliacija vargiai gali ką pakeisti. „Jeigu interpeliacija ir pavytų, ant ko tada jie kars visus šunis?“ – iškėlė klausimą meras. Jis pirminė, kad socialdemokratams nutraukus paramos sutartį valdantiesiems, konservatorių frakcija pasirašė susitarimą su Tvarkos ir teisingumo frakcija, kuri pažadėjo remti Sėkmės koaliciją. Dėl tvarkiečių palaikymo A.Kupčinskas ir valdantieji jaučiasi gerokai ramiau. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių