Ar klaipėdoje naktimis bus šviesiau, neaišku

Uostamiesčio valdžia pradėjo svarstyti, ar yra galimybių atnaujinti vienoje ar kitoje miesto vietoje gatvių apšvietimą. Dabar tamsiuoju paros metu Klaipėdoje, išskyrus miesto centrą, šviečia kas antras žibintas.

„Jau pradėjome apie tai kalbėti. Analizuojame, kiek galėtume pajungti žibintų. Tai paaiškės peržiūrėjus pusmečio biudžetą. Žinoma, šiuo klausimu turės apsispręsti miesto taryba“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Pasak jo, aišku tiek, kad apšvietimas galėtų būti atnaujintas ne visam miestui iš karto, o tik daliai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pabrėžė, kad, norint įjungti visus žibintus reikia labai daug lėšų – papildomai 1,6 mln. litų per metus.

Šiemet gatvių apšvietimui skirta 4,6 mln. litų. Šios lėšos naudojamos ir eksploatacijai, ir elektros energijai. Papildomai kainuotų ir žibintų pajungimas.

Anot L.Dūdos, kurioje miesto dalyje būtų pajungti visi žibintai, nėra aišku.

„Tartumėmės, žiūrėtume, dėl kurių vietų gauname daugiausia nusiskundimų. Jų sulaukiame įvairių. Gerai tik tiems, kurie gyvena prie šviečiančio stulpo“, – tvirtino direktorius.

Numatoma, kad galutinis sprendimas dėl apšvietimo atnaujinimo turėtų būti priimtas spalio pabaigoje.

Kas antras šviestuvas Klaipėdos gatvėse buvo išjungtas prieš trejus metus – 2009 metų balandį. Užpraėjusių metų pabaigoje apšvietimas buvo atnaujintas miesto centre.

 

:

Vytauto Petriko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zao

Zao portretas
Juokingai atrodo, kai mieste kur eismas aktyvus ir yra gyvenamieji rajonai šviečia, kas antras stulpas, o naujai atidarytoje minijos gatvėje, link baltijos laivų statyklos kur tik kelias ir automobilių srauto nėra, šviečia visi žibintai, ekonomija skaitosi :).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių