Ar Klaipėda svetinga neįgaliesiems?

Gruodžio 3 ąją minima Tarptautinė neįgaliųjų diena. Ta proga, neįgalieji kartu su Klaipėdos universiteto atstovais ir aktyviais klaipėdiečiais bandys išsiaiškinti, ar Klaipėda – patogus miestas prie vežimėlių prikaustytiems žmonėms.

“Bandysime važiuoti ten, kur dažnai prireikia nuvykti dažnam mūsų. Tai ir valstybinės institucijos, ir kultūrinės įstaigos. Deklaruojama, kad neįgaliesiems kuriama vis palankesnė aplinka, tuo ir bandysime įsitikinti arba šį teiginį paneigti. ” , - pasakojo akcijos dalyvė Liudmila Lavrenova, jau keliolika metų prikaustyta prie vežimėlio.

Ekskursijoje dalyvaus ir Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto atstovai. Universitete  apie neįgaliųjų sveikatos priežiūrą dėstanti lektorė Natalja Istomina sako, kad neįgalieji iš tiesų susiduria su begale problemų: sveikatos, darbo ir užimtumo, socialinio tinklo plėtimo, atskirties, tačiau nė viena jų negali būti atitinkamai sprendžiama be aplinkos pritaikymo.

„Nors įstatymai  numato, kad pastatai ir aplinka mieste turi būti pritaikyta neįgaliesiems, tačiau, ar iš tikrųjų gali žmogus vežimėlyje judėti laisvai? Kalbėdamiesi su neįgaliaisiais girdime liūdnus pasiguodimus, kad toli gražu ne visur įmanoma savarankiškai patekti“, - sakė N. Istomina.

Norintys kartu su neįgaliaisiais pakeliauti  po miestą, kviečiami 2010 12 03 (penktadienį) 11 val. Atvykti prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11). Iš čia pajudėsime iš anksto numatytu maršrutu.


Šiame straipsnyje: neįgalieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių