Ar kauniečiams šaltis nebaisus?

Nuo šalčio niekur nepasislėpsi, todėl išradingieji kauniečiai sugalvojo kelis būdus, kaip jį paversti ne tokiu baisiu -  sustingusius skruostus trina pirštinėmis, rankas šildo karšto gėrimo puodeliu, kojas vynioja polietileniniais maišeliais.

Tiesa, kaip apsaugoti savo automobilius, jie dar nerado būdų.

Jurgita Kakštienė:

Kiekvieną rytą su baime sėdu prie automobilio vairo - užsives ar teks naudotis visuomeniniu transportu? Kol kas man tai didžiausias galvos skausmas. Visa kita nebaisu. Jei atvirai - ne šaltis keičia žmonių gyvenimą, o mažėjantys atlyginimai ir baimė kas bus rytoj.

Janina, kaunietė:

Vaikystėje visada buvo tokios žiemos, todėl man šaltis nebaisus. Išeini į lauką, sulimpa nosies šnervės, įrausta skruostai. Svarbiausia - šiltai apsirengti ir pasirinkti tinkamą avalynę. Žinoma, viskam yra ribos, todėl termometro stulpelis galėtų nustoti kristi žemyn. Jau turėjau problemų su savo "dyzeliuku", daugiau išlaidų nenoriu.


Valentinas, dirbantis pensininkas:

Iš spintos ištraukiau kailinį paltą, kurio nenešiojau dešimt metų. Esu ne jaunas, bet sveikas - susirgti nenoriu. Kepurės pirkti nereikėjo, pirštinių taip pat. Tiesa, įsigijau kelis šiltus sportinius kostiumus. Dirbu fizinį darbą. Beje, pastarasis - puiki priemonė apsisaugoti nuo šalčio. O tada galima ir taurelę viskio išlenkti. Daktarai taip pataria.

Automobilis? Maniškis - tikras šaunuolis. Nenoriu užsiimti reklama, bet neprašausite įsigiję "Renault Clio". Gerai užsiveda, naudoja mažai kuro. Neabejoju, manasis žirgas ištvertų ir didesnius šalčius. Tačiau daugiau šalčio nereikia. Pagalvokime ne tik apie sveikatą, bet ir apie piniginę. Įsivaizduojate, kiek kitą mėnesį teks mokėti už šilumą? Man gerai, dirbdamas sukaupiau šiek tiek santaupų, o ką daryti kitiems mano bendraamžiams?


Edita, studentė:

Šaliko nuo nosies netrauksiu - esu nefotogeniška, be to, šalta. Šildo gera nuotaika ir nauji kailinukai. Turiu pasidžiaugti, kad šiemet neteko  nesėkmingai griūti. Ankstesniais metais jų pasitaikė. Nors ir šalta, namie dėl to neužsidarysiu. Tik pažiūrėkite, kaip gražiai saulės spinduliuose tirpsta snaigės.


Akvilė Garbenčiūtė, dainininkė:

Šaltis privertė šokti į šiltesnius drabužius, tačiau gyvenimo būdo nepakeitė. Kiekvieną dieną lindau po šaltu dušu, darau tą ir dabar. Kas po paltu? Megztinis. Bet ne jis šildo - mano širdis karšta. Todėl visiems sušalėliams siūlau įsimylėti - save ir artimus. Jei nepadeda,  gurkšnokite arbatą su šlakeliu brendžio. Ir nepamirškite: kūnas prie temperatūros pokyčių greitai prisitaiko. Iš pradžių kandžioja odą, o paskui to net nejauti.


Martynas, finansininkas:

Papildomų išlaidų dėl šalčio neturėjau, mat spintoje pakankamai šiltų kojinių, megztinių ir pirštinių. Tiesa, į lauką einu rečiau. Jei panašūs orai išsilaikys ir šį savaitgalį, mieliau rinksiuosi minkštasuolį ir televizoriaus pultelį, nei pasivaikščiojimą miške. Patarimas ekstremalams - apsirenkite šilčiau ir gerkite kuo daugiau karštų skysčių.


Vaidas, apsaugininkas:

Kelias dienas iš eilės sunkiai užvedu savo automobilį. Laimei, šalia gyvena brolis, tad nereikia prašyti kaimynų pagalbos kraunant sušalusį akumuliatorių. Jei neužsivestų - tektų prisiminti studentavimo laikus, kai be bilieto važinėdavau su bendramoksliais. Kaip dar šaltis pakeitė mano gyvenimą? Pastarąją savaitę skeptiškai žiūriu į pasivaikščiojimus tyrame ore. Už žiemiškus vaizdus man kur kas svarbiau nenušalusios ausys ir kitos galūnės. Tiesa, įsigijau labai šiltus batus. Tik nežinau, kalta čia žiema ar patrauklios "Akropolio" akcijos.

Remigijus, smulkusis verslininkas:

Ši žiema man nekelia jokių rūpesčių, atvirkščiai - dovanoja daug gero laiko. Kartu su šeima buvome slidinėti Švedijoje. Mažajai nupirkau rogutes. Jei nebus pūgos, savaitgalį lėksime ant kalnų jas išbandyti. Pamatytumėte, kaip sniege išdykauja mūsų šuo. Šiaip jau visi turime šiltą avalynę ir slidininkų kostiumus, tačiau retsykiais, kai daugiau laiko praleidžiame lauke, kojas apvyniojame polietileniniais maišeliais. Pabandykite. Rankas gerai šildo karšto vyno arba imbiero arbatos puodelis. O ar žinote, kaip anksčiau šildydavosi kareiviai? Kūnas į kūną. Matytumėte, kaip glaustausi prie žmonos. Tai dar vienas šios šaltos žiemos privalumas.


Šiame straipsnyje: šaltisžiemasniegasgulbės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių