Ar generalinė prokuratūra imsis Kauno auksinio tualeto bylos?

Dalis auksinio tualeto bylos teisiamųjų prašo, kad generalinė prokuratūra atnaujintų ikiteisminį tyrimą, nes neva teisiamųjų suole nesėdi tikrieji kaltininkai.   

„Prašau bylą grąžinti tirti, nes tikrieji kaltininkai nėra teisiami, o du trečdaliai iš čia sėdinčių žmonių yra nekalti“, – penktadienį Kauno apygardos teisme pareiškė savivaldybės Urbanistikos skyriaus vyr. specialisto Stasio Putvio gynėjas Saulius Dambrauskas.

Advokatas teigė jau kreipęsis į generalinę prokuratūrą, kad ši atnaujintų ikiteisminį tyrimą, nes Kauno apygardos prokuratūra nesutinka atnaujinti tyrimo, kurį atliko šališkai. S.Dambrausko poziciją palaikė nemaža dalis kaltinamųjų ir jų gynėjų.

„Panašu, kad Kauno prokurorai sąmoningai nenori tvarkingai ištirti bylos“, – S.Dambrauskui antrino advokatė Rūta Čilinskaitė.

Dėl tos priežasties teismo buvo prašoma nušalinti prokurorą Ričardą Gailevičių. Teisėjas Gytis Večerskas prašymą atmetė, nes tam nerado teisinio pagrindo.   

Kaip įrodymu, kad Kauno prokurorai galėtų nustatyti tikruosius kaltininkus, S.Dambrauskas vadovaujasi praėjusio pavasario Kauno apygardos prokuratūros raštu savivaldybės tarybai ir merui. Pasak advokato, šis raštas labiau panašus į kaltinamąjį nei teismui pateiktas. Jame nurodyta, kad prie tualeto statybos prisidėjo ženkliai daugiau žmonių. Generalinės prokuratūros sprendimo S.Dambrauskas tikisi kitą savaitę.   

Šiuo metu teisiamųjų suole sėdi esami ir buvę aštuoni tarnautojai, vienas politikas ir trys tualetą stačiusios statybų bendrovės “TK sprendimai” darbuotojai. 


Šiame straipsnyje: auksinis tualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių