Ar emigrantas gali išsaugoti tapatybę?

Rytoj Vilniuje rengiama diskusija apie emigrantus. Per nepriklausomybės metus iš Lietuvos išvyko per 400 tūkst. žmonių.

Gruodžio 4 d., 18 val., Lietuvių grįžimo į tėvynę informacijos centre (Vilniuje, Gedimino pr. 64) klubas „Tapatybės labirintai" kviečia į diskusiją „Ar emigrantai išlaikys lietuvišką tapatybę?"

Mokslininkai skaičiuoja, kad per nepriklausomybės metus išvyko per 400 000 žmonių. Tai beveik tiek pat, kiek žmonių gyvena Kaune ir Alytuje. Ar jie išvykę išlaikys savo tapatumą? O gal labai greitai nutautės? Jei išlaikys tapatumą, tai koks jis bus? O gal tapsime nieko bendro neturinčia bendrija - vadinsimės lietuviais, bet nejungs bendros vertybės?

Apie lietuvių emigrantų tautinę tapatybę, kuri matyti iš autobiografinių pasakojimų, pasakos sociologė Irena Šutinienė.  Apie emigrantų išvietinimą kalbės VDU Socialinės antropologijos centro vadovas Vytis Čiubrinskas. VDU Sociologijos katedros doc. Jolanta Kuznecovienė aptars emigrantų, gyvenančių Airijoje, Anglijoje, Ispanijoje ir Norvegijoje, tapatybę. Renginį moderuos Virginijus Savukynas.

Diskutuoti apie lietuvio tapatybę ir emigracijos problemą kviečiami visi norintys. Planuojama, kad klubo diskusijos vyks nuolat, bent kartą per mėnesį.


Šiame straipsnyje: emigrantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių