Apžiūrėti kačių plūdo minios

Tarptautinė kačių paroda prekybos centre “Panorama” sulaukė didžiulio pasisekimo. Norintiems apžiūrėti visas kates teko stovėti ilgose eilėse.

“Tiesą sakant, mes taip nepratę. Kai būna kitur parodos, prieina vienas ar keli žmonės, o čia renginys nemokamas, todėl visą dieną nesibaigia minios”, - stebėjosi į parodą Meino meškėnus atvežęs Darijus Kulvietis. Veislyną turintis vyras pasakojo, kad šios veislės katinai – labai draugiški ir žaisminti, jiems daug priežiūros nereikia, nebent sulaukiama naujos kačiukų vados  - tuomet rūpesčių būna kone kaip su mažais vaikais.

Iš viso parodoje parodyta beveik 200 kačių. Pirmą kartą Lietuvoje pristatyta itin reta kačių veislė “Bambino”. Taip pat parodoje galima pamatyti Amerikos riestaausius, Kurilų bobteilus, Ragdoll, Norvegų miškinės ir kitų veislių kates.

Nors kai kurių veislių kačiukai čia pat buvo ir pardavinėjami, pirkti žmonės neskubėjo. “Tiesiog užsukome apsipirkti į prekybos centrą, o vaikų nebeeina išvilioti, kol visko neapžiūrėjome”, - juokėsi jauna mama Judita.

Šeštadienį buvo pristatytos ir katinų mados. Tačiau dėl didelės žmonių spūsties apžiūrėti katinų drabužius pavyko tik nedidelei daliai žiūrovų.  Katinus apžiūrėjus komisijai šeimininkai skubėjo nuvilkti drabužius, kad augintinai pernelyg nesukaistų.

Paroda prekybos centre “Panorama” tęsis sekmadienį, 17 val bus renkami geriausiai pasirodę dalyviai. Prie šio renginio prisijungs organizacija “Lesė”, sekmadienį paviljone prie prekybos centro organizuojanti labdaringą veislinių ir neveislinių šunų parodą “Big Match Show”.


Šiame straipsnyje: kačių paroda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių