Aptartas specialusis šilumos planas

Kauno meras Andrius Kupčinskas susitiko su Kaune esančiais šilumos tiekėjais aptarti Kauno mikrorajonų šilumos tiekimo specialiojo plano ir šilumos šaltinių naudojimo reglamento būsimus pakeitimus. Susitikime dalyvavo savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas, „Kauno energijos", „Kauno dujų", „Vakarų skirstomųjų tinklų" ir „Kauno termofikacinės elektrinės" vadovai.

Kas penkerius metus turi būti peržiūrimas specialusis planas ir, jeigu yra pakeitimų, jis turi būti koreguojamas. Senasis planas buvo priimtas 2003 metų gruodį. Kaip teigia A.Vaitiekūnas, specialaus plano koregavimo procedūros yra tokios pačios kaip ir rengiant naują planą, todėl laiko atžvilgiu užtrunkama pakankamai ilgai. Šiuo metu yra peržiūrimos visos teritorijos, kurios buvo pažymėtos senajame plane, ir nagrinėjamos naujos teritorijos. Visi pakeitimai bus įforminti ir teikiami tvirtinti miesto tarybai.

Siūlomi koncepciniai sprendiniai artimiausiu metu bus pateikti visiems Kaune esantiems tiekėjams. Jie savo ruožtu turės pateikti duomenis apie savo esamą ir planuojamą infrastruktūros plėtrą, investicijas, turimus vartotojus. Taip pat bus renkami duomenys apie užterštumo lygį Kauno mieste. Visi šie surinkti duomenys bus įvertinami bei įtraukiami į pakoreguotą specialųjį planą.

Paruoštas planas bus teikiamas svarstyti visuose komitetuose, o gruodžio viduryje - miesto tarybai. Tiekėjai pageidavo, kad šis projektas su koncepciniais sprendiniais būtų pristatytas kiekvienoje bendrovėje. Tokiu būdu bendrovės galės pateikti daugiau savo pageidavimų.

Tiekėjai mato nemažai plėtros galimybių, tačiau miesto zonos turi būti padalintos, nes ne visuose mikrorajonuose bus palanku tiesti tinklus dujoms arba elektrai, todėl būtina peržvelgti ir miesto plėtros schemą. 


Šiame straipsnyje: šildymasaptarimasplanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių