Apskričių reforma: vėliava nuleista, O.Balžekienė patarinės Premjerui

Liepos 1-ąją duris užverianti Kauno apskrities viršininko administracija savo vėliavą perdavė saugoti Vytauto Didžiojo karo muziejui. 100 valdininkų stos į eilę Darbo biržoje, o apskrities viršininkė patarinės Premjerui. 

Pusantrų metų Kauno apskričiai vadovavusi Ona Balžekienė savo misiją baigė kaip ir visa viršininko administracija, tačiau jai valstybės tarnybos durys neužsidaro. „Parašiau prašymą į Ministro Pirmininko patarėjo Kauno regionui pareigas“, – savo tolesnius planus atskleidė O.Balžekienė.

Vis dėlto darbą baigianti viršininkė neslepia nerimo dėl savo pavaldinių. „100 žmonių gauna vadinamąjį vilko bilietą. Žinant, kokia situacija darbo rinkoje, man dėl jų neramu ir kaip žmogui, ir kaip vadovui“, – prisipažino O.Balžekienė. Ji neslėpė – įgyvendinant apskričių reformą sunkiausia buvo spręsti žmonių perkėlimo į kitas pareigas ir atleidimo klausimus.

Pastaruoju metu Kauno apskrities viršininko administracijoje dirbo 235 darbuotojai. 135 iš jų be darbo neliks. Dauguma taps Nacionalinės žemės tarnybos darbuotojai, kiti pasiskirstys po ministerijas ar savivaldybes. Apie 40 Kauno apskričiai pavaldžių švietimo ir ugdymo, gydymo, kultūros įstaigų perduodama ministerijoms ir savivaldybėms.

O.Balžekienė supranta, kad panaikinus apskričių administracijas nemažai klausimų kils ir gyventojams. „Pertvarka sukėlė daug sumaišties ir nesusipratimų. Jau dabar žmonės klausinėja, kur jiems reikės eiti, kur kreiptis. Funkcijos nenutrūksta, todėl reikia skelbti kuo daugiau informacijos“, – įsitikinusi viršininkė.

Nepaisant to, ji pertvarką vertina kaip galimybę tobulinti valdymo modelį. „Laimi tas, kuris juda. Tikiu, kad bus sukurti regionai, per kuriuos pagerės ir valdymo kokybė“, – iškilmingoje apskrities vėliavos nuleidimo ir perdavimo ceremonijoje kalbėjo O.Balžekienė.

Administracijos pastate L.Sapiegos gatvėje kurį laiką dar dirbs keli darbuotojai ir pati O.Balžekienė. Juridiškai pastatas priklausys Valstybės turto fondui. Į jį pretenduoja Vytauto Didžiojo universitetas, Kauno miesto savivaldybė ir daug apskrities darbuotojų perimanti Nacionalinė žemės tarnyba. „Mano nuomone, geriausia būtų palaikyti tęstinumą ir artimiausioje ateityje šioje vietoje įkurti Kauno regiono administraciją“, – prasitarė O.Balžekienė. Kam atiteks patalpos, spręs Vyriausybė kartu su Turto fondu.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių