Apsisukimui ties Giraite panaikinti nėra pinigų

Valstybės įmonė „Automagistralė“ pasiryžusi panaikinti vieno lygio apsisukimą, esantį greitkelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 104,8 km, ties Giraitės gyvenviete. Per metus šio kelio atkarpoje įvyko 8 eismo įvykiai, kurių metu 2 žmonės žuvo, 13 buvo sužeista.

Tam, kad būtų panaikintas apsisukimas, turi pritarti Kauno rajono savivaldybė. Tai apsisukimas, kuriuo vykstant nuo Kauno patenkama į Giraitės ir Užliedžių gyvenvietes bei iš Kumpių kaimo Verslo gatvėje esančių įmonių patenkama į Kauną.

Šis klausimas jau buvo keliamas ir nagrinėjamas prieš metus. Buvo nutarta, kad apsisukimą 104,8 kilometre būtų galima panaikinti tik įrengus dviejų lygių sankryžą ties Giraite. Sunkmetis pakoregavo planus, todėl jie nukeliami keleriems metams.

Kauno rajono savivaldybėje surengtame pasitarime su VĮ ,,Automagistralė“, Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos, Lietuvos automobilių kelių direkcijos, seniūnijos atstovais aptarta, kokių priemonių imtis, kad panaikinus apsisukimą šalia esančių vietovių gyventojų ir įmonių interesai nukentėtų mažiausiai.

Apžiūrėjus vietoje, nutarta per dvi savaites parengti galimų apvažiavimo kelių rekonstrukcijos sąmatas. Giraitėje reikėtų sutvarkyti Pušų gatvės atkarpą, Vijūkų kaime rekonstruoti apie 1 km žvyrkelio bei 1 km A. Šapokos gatvės, priklausančios Kauno miestui.

Kai bus žinomos reikalingos sumos ir finansavimo šaltiniai, bus imtasi saugumo priemonių automagistralės 104,8 kilometre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių