A.Pocius: savanoriams užduočių ateityje bus pakankamai (papildyta)

Lietuvos kariai yra motyvuoti ir pasirengę ginti savo šalį. Dauguma jų yra kilę iš šeimų, kurios buvo vienaip ar kitaip susijusios su partizanais. Taip tvirtino trečiadienį į portalo lankytojų klausimus atsakinėjęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius.

„Dauguma iš Lietuvos karių yra kilę iš tų šeimų, kurių (artimieji - red.past.) būtent ir buvo Lietuvos partizanai, partizanų ryšininkai, rėmėjai ir jie toliau puoselėja tas pačias vertybes kaip ir jų tėvai bei seneliai. Jie sąžiningai atlieka pareigą tėvynei“, - apie šalį saugančius karius kalbėjo A.Pocius, pabrėžęs, kad Lietuvos kariais jis pasitiki.

Atsakydamas į portalo lankytojo klausimą, ar pastaruoju metu Lietuvos kariuomenei savanoriai tapo nereikalingi - esą dabar iš buvusių 10 savanorių rinktinių (apie 10 tūkst. savanorių) liko tik trys rinktinės (su keliais šimtais savanorių) - A.Pocius leido suprasti, kad kiekvienam savanoriui šalies kariuomenėje bus ką veikti.

„Galiu Jus užtikrinti, kad kiekvienam savanoriui užduočių ateityje bus pakankamai, o karo meto struktūroje numatytos užduotys ir buvusiems, ir atsargoje esantiems savanoriams“, - kalbėjo portalo svečias.

Portalo lankytojus domino ir Lietuvos kariuomenės pasirengimas reaguoti į galimą šalies užpuolimą. Teirautasi, per kiek laiko kariuomenė galėtų mobilizuotis ir atsakyti į priešo užpuolimą. A.Pocius patikino, kad šiuo klausimu yra numatyti terminai, tačiau tikslių skaičių tikino atskleisti negalįs.

„Lietuvos kariuomenės gynybos planuose yra numatyti kariuomenės mobilizavimo terminai ir atsako laikas, tačiau jų įvardyti aš negaliu, kadangi tai yra konfidenciali informacija“, - sakė portalo svečias.

Per A.Pociaus susitikimą su portalo skaitytojais trumpai kalbėta ir apie kariuomenės technikos atnaujinimą. Portalo lankytojas teiravosi, kada planuojama atnaujinti šarvuočių parką, kokius naikintuvus Lietuva ketina įsigyti.

Atsakydamas į klausimą dėl šarvuočių įsigijimo, A.Pocius tikslių terminų nenurodė, tačiau pabrėžė, kad tai ketinama padaryti artimiausioje ateityje, „kai pagerės finansinė situacija Lietuvoje“. Apie naikintuvų pirkimą portalo svečias kol kas nebuvo linkęs kalbėti.

"Apie naikintuvų įsigijimą kol kas nekomentuosiu, kadangi tai yra tolimesnės ateities projektai", - nurodė kariuomenės vadas.

Pastaba. Kaip A.Pocius atsakinėjo į klausimus, galite perskaityti čia. Kariuomenės vadas pažadėjo, kad į klausimus, kuriuos nespėjo atsakyti, atsakymus raštu pateiks kitą savaitę. Kai gausime A.Pociaus atsakymus, juos paskelbsime portale.


Šiame straipsnyje: Pocius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių