Aplinkosaugininkai kviečia į forumą

Dar ne taip seniai kovotojai už ekologiją movė sostinės skulptūroms ant galvų maišelius, vėliau menininkai iš atliekų kūrė skulptūras. Dabar apie aplinkosaugą Vilniuje prabils šios srities specialistai.

Penktadienį nuo ryto sostinėje vyks jau trečiasis Vilniaus miesto Aplinkosaugos forumas. Jo metu vilniečiai kviečiami pasiklausyti aplinkosaugos specialistų pranešimų aktualiomis temomis, pasižiūrėti aplinkosaugos pasiekimų parodą ir filmų apie gamtos apsaugą.

Forumo dalyvius ir svečius pasveikins Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas, Lietuvos Respublikos aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, Lietuvos Respublikos Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas, koncertuos sostinės ugdymo įstaigų auklėtiniai.

Forumo metu vyks seminaras, kuriame aplinkosaugos specialistai skaitys pranešimus apie Vilniaus aplinkosaugos problemas ir jų sprendimą, pakuočių ir komunalinių atliekų tvarkymą, miesto bioįvairovę ir poveikio aplinkai vertinimą, oro ir triukšmo prevencijos problemas bei urbanizacijos ir gamtos sąveiką, ekologinį švietimą, taršos poveikį žmogaus sveikatai.  Taip pat vyks diskusijos, aplinkosaugos specialistai atsakys į visuomenei rūpimus klausimus.

Rūmuose rengiamoje parodoje įmonės ir organizacijos pristatys tai, ką nuveikė ir pasiekė aplinkosaugos srityje.

Forumo metu taip pat bus demonstruojami Vilniaus miesto savivaldybės ir kitų organizacijų užsakymu gamtosaugos tema sukurti filmai, laimėję apdovanojimus respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose.

Vilniaus miesto Aplinkosaugos forumas - 2008 vyks gruodžio 19 d., nuo 9 val., Vilniaus Kultūros, pramogų ir sporto rūmuose (Žirmūnų g. 1E).

Pastaruoju metu Vilniuje daug kalbama apie aplinkosaugą.

Vilniaus savivaldybė gruodžio 8 - 12 dienomis organizavo ekologinius mokymus seniūnijų atstovams,  garažų bendrijų savininkams, sodininkų bendrijų atstovams.

Gruodžio 9-14 dienomis Vilniuje vyko kasmetinė tarptautinė aplinkosaugos šventė „Perdirbimo savaitė 2008".

Lapkritį drastiškai aplinkosaugos mintis mėgino įpiršti „žalieji", maudami plastikinius maišelius Vilniaus skulptūroms ant galvų.

2009 metų balandžio 18 d. Lietuvoje numatoma įgyvendinti akciją „Darom 2009", kurios metu savanoriai renka šiukšles. Tokia akcija vyks ir Estijoje, Latvijoje, Rusijoje bei Lenkijoje. Pernai akcijos Lietuvoje  metu keli tūkstančiai savanorių surinko kelis šimtus tonų šiukšlių.


Šiame straipsnyje: aplinkosauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių