Apleisti automobiliai bus nutempiami

Miesto valdžia primena gyventojams, kad kiemuose ir gatvėse likimo valiai paliktos senos transporto priemonės bus nutempiamos. Automobilių savininkai privalės sumokėti už paslaugas.

Pasak Patrulių rinktinės vado Remigijaus Balandžio, akcija „ Neprižiūrimas automobilis" pradėta vykdyti pernai rudenį. Žiemą darbai buvo sustoję, o ankstyvą pavasarį seni automobiliai vėl pradėti nutempinėti į saugomas aikšteles.

„Viešo naudojimo aikšteles, gatves jau gerokai išvalėme. Būna tokių automobilių, kurių ratai į žemę įaugę, langai išdaužyti", - sakė R. Balandis.

Visų pirma policija ieško automobilio savininko ir perspėja, kad automobilį reikia pašalinti. Jeigu savininko neįmanoma rasti arba jis nereaguoja į perspėjimus, automobilis nutempiamas į saugomą aikštelę.

„Miesto vyriausiasis policijos komisariatas yra sudaręs sutartis su keturiomis įmonėmis, kurios ir atlieka nutempimo ir automobilių saugojimo darbus. Šeimininkų neturintys automobiliai yra utilizuojami", - sakė Patrulių rinktinės vadas.

Daugiausia nenaudojamų ir apleistų automobilių yra likę daugiaaukščių namų kiemuose. Apie juos turėtų pranešti patys gyventojai.

Kauno miesto savivaldybė ragina gyventojus pastebėjus apleistą, savininko neturintį automobilį kreiptis į Kauno miesto seniūnijas. Seniūnijos yra įgaliotos kreiptis į policiją dėl tokių transporto priemonių pašalinimo iš seniūnijų teritorijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių