Apklausa dėl Lukiškių aikštės nieko nelems

Savivaldybės puslapio lankytojai aktyviai dalyvauja apklausoje, kokią Lukiškių aikštę jie norėtų matyti. Tačiau ar komisija atsižvelgs į visuomenės nuomonę?

„Konkurso taisyklės yra reglamentuotos, pagal jas projektą „Laisvė“, pagal kurį bus tvarkoma Lukiškių aikštė ir jame statomas paminklas, renka komisija. Galbūt, jei vertinimo kriterijus atitiks keli projektai, visuomenės nuomonė padės jai apsispręsti“, - svarstė Savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus vedėja Silvestra Miškinienė. Šiuo metu jau apklausoje dalyvavo beveik trys tūkstančiai respondentų.

Šiuo metu daugiau nei pusė apklaustųjų pasisakė, kad Lukiškių aikštėje norėtų matyti bendrovės „Jungtinės architektų dirbtuvės“ projektą, tačiau jo autorius apie Algimantas Nasvytis apie tokius rezultatus net nežinojo. „Nematau reikalo skaityti kiekvieną nuomonę, tačiau, kaip bebūtų, tai – maloni žinia“, - džiaugėsi jis.

Konkurso dalyviai visuomenės apklausoms neprieštarauja, tačiau įsitikinę, kad jos komisijos nuosprendžio nekeis. „Nelabai gali tikėti tomis visuomenės apklausomis. Gal kažkas vietoj tikro darbo surinkęs komandą prie kompiuterių sėdi ir balsuoja“, - ironizavo projektavimo įmonės „Archijonas“ vadovas Jonas Anuškevičius. Nors architektai norėtų, kad visuomenės nuomonė priimant sprendimą neliktų nepastebėta, visgi galutinį sprendi mą jie patikėtų profesionalams.


Plačiau – dienraštyje „Vilniaus diena“



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių