Apie mero vaidmenį gerinant gyvenimą

Trečiadienio vakarą Jeruzalės mero Uri Lupolianskio priėmimu baigėsi 26-oji tarptautinė merų konferencija. Tai yra vienas svarbiausių tarptautinių savivaldai skirtų renginių, kuriame Lietuvai atstovauti buvo pakviestas tik Kauno meras Andrius Kupčinskas.

A.Kupčinskas portalui pasakojo, kad be visų vizitų vakar apsilankęs Lietuvos ambasadoje Tel Avive aptarė galimą Kauno ir vieno iš Izraelio miestų bendradarbiavimą. „Vakar aplankėme ir Holokausto muziejų, kuris galėtų būti mums pavyzdžiu, kaip reikia pateikti savo valstybės istoriją", - vizito įspūdžiais dalijosi meras.

Pasak jo, tarptautinė savivaldai skirta konferencija buvo naudinga ne tik savo turiniu, bet ir pažintine bei ryšių užmezgimo prasme.

Šių metų konferencijos tema buvo: „Mero vaidmuo gerinant gyvenimo kokybę". Pasak konferencijos organizatorių, svarbiausias iššūkis yra pagerinti gyvenimo kokybę, stengtis išsaugoti praeitį ir kurti palikimą ateities kartoms.

Kauno meras vienintelis iš visų Lietuvos merų gavo išskirtinį organizatorių pakvietimą dalyvauti renginyje. Ši konferencija yra reikšmingas Kauno miesto tarptautinis pripažinimas. Nuo 1980 metų Jeruzalėje organizuojamoje konferencijoje kiekvienais metais susitinka merai iš viso pasaulio. Ši konferencija yra vienas svarbiausių tarptautinių renginių, skirtų savivaldos klausimams spręsti. Merai konferencijose turi galimybę sutelkti dėmesį į esmines savivaldos problemas, kurios kamuoja daugelį pasaulio miestų, pasikeisti patirtimis, žiniomis ir miestų vystymo strategijomis.

Jeruzalės meras Uri Lupolianski teikia apdovanojimą baigiamojo vakaro metu:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių