Apie artėjantį heloviną vaikai kaimynams priminė raštu

Vėlinės ar helovinas? Ši dilema kyla kone kasmet. Galima sakyti, ji tapo kartų konfliktu. Kol suaugusieji prekybos centruose ir turguose perka žvakes ir ruošiasi Vėlinėms, vaikai pirmenybę teikia siautulingai ir bauginančiai helovino šventei.

„Pasiruoškit helovinui, nes mes eisim po namus. Greičiau pirkit saldainius!” – tokį raginimą suaugusiesiems vaikiška rašysena suraitė vieno Krokuvos gatvėje esančio daugiabučio mažamečiai. Raštelio nepastabėti neįmanoma – vaikai jį pakabino lifte.

Nuotrauką redakcijai atsiuntęs daugiabučio gyventojas pasidžiaugė mažųjų kaimynų iniciatyva. „Jie persirengia įvairiais drabužiais ir apsilanko per visas šventes. Tačiau šįsyk buvo pirmas kartas, kai apie savo vizitą vaikai pranešė gerokai iš anksto. Matyt, norėjo rašteliu užsiminti, kad krizė ar ne, jie vis tiek ateis“, - laiške svarstė namo gyventojas.

Helovinas − šventė, vykstanti spalio 31 d. JAV šios šventės metu vaikai dėvi specialius kostiumus ir vaikšto po žmonių namus, sakydami: „Vaišės arba pokštas.“ Daugelis iš moliūgų išsiskaptuoja žibintus. Helovino metu ne tik vaišinamasi, bet ir buriama, pasakojamos baisios istorijos apie raganas ir vaiduoklius.


Šiame straipsnyje: Helovynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių