Apdovanoti Vilniaus apskrities verslininkai ir visuomenininkai

Pirmadienio popietę sostinėje Nacionalinėje dailės galerijoje išsakyti padėkos žodžiai bei įteikti Kunigaikščio Gedimino vardo apdovanojimai Vilniaus apskrities verslininkams bei visuomenininkams.

Jau devintą kartą surengtoje ceremonijoje apdovanoti 26 Vilniaus apskrities verslininkai bei visuomenininkai.

Apdovanojimų nugalėtojai išrinkti iš 53 pretendentų. Padėkos ir skulptūrėlės išdalytos keturiose apdovanojimų kategorijose: už didžiausius indelius ugdant žmogiškąjį kapitalą, visuomeninį (pilietiškumo) kapitalą, stiprinant finansinį-gamybinį kapitalą bei vystant socialinę infrastruktūrą.

Apdovanojimai įteikti Vilniaus miesto ir rajono, Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų bei Ukmergės apylinkių verslininkams bei visuomenininkams.

Renginio mecenatas, Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacijos prezidentas Rimvydas Jasinavičius kalbėjo: „Per aštuonerius metus apdovanota jau apie 200 verslininkų ir visuomenininkų. Pretendentų į šiuos apdovanojimus kasmet nemažėja. Vilniaus kraštas sudaro penktadalį šalies, gyventojai – ketvirtadalį visų gyventojų, o sukuria apie trečdalį visų ekonominio rezultato. Taigi Vilniaus krašto gyventojai skatina visus kitus pasitempti“.

Sostinės apskrities verslininkams ir visuomenininkams atiteko trijų laipsnių apdovanojimai.

Už žmogiškojo kapitalo ugdymą trečiojo laipsnio apdovanojimai įteikti Onai Petronaitienei iš Elektrėnų, vilnietei Ramunei Steponavičienei ir Gabriel Jan Mincevič, antrojo – Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovei Aleksandrai Pansevič ir Agnei Rickevičienei iš Švenčionių. Šios nominacijos pagrindinis apdovanojimas ir statulėlė atiteko Vytui Navickui.

„Suprantu, kad tai yra nemažo mano gyvenimo darbo įvertinimas ir taip pat įsipareigojimas ateityje šioje srityje kuo daugiau savęs investuoti Vilniaus regione, - apdovanojimu džiaugėsi vyras. – Žmogus savo intelektualinio kapitalo negali kažkur investuoti, jis nėra dalomas. Į jį reikia žvelgi labai jautriai ir tam tikromis spalvomis. Tik visapusiškas požiūris į žmogų, gali sukurti didesnį žmogiškąjį kapitalą ir intelektinį koeficientą“. V.Navickas pabrėžė, kad Lietuvoje intelektualinis potencialas yra labai didelis, tereikia juo išmaningai pasinaudoti.

Trečiojo laipsnio apdovanojimai už pasiekimus visuomeninio kapitalo ugdymo srityje atiteko Jonui Dekaminavičiui, “Solidarumo“ atstovui Petrui Grėbliauskui , Stefanijai Tamošiūnienei iš Širvintų, ukmergiškei Genovaitei Rakauskienei, antrojo – Svajūnui Andriuliui (Lietuvos pašto darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas), Virginijui  Gumbaragiui (UAB „PakMarkas“ direktorius).  Pagrindinis šios nominacijos prizas buvo atiduotas į Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko Artūro Černiausko rankas. “Visuomenės dalyvavimas savivaldoje, valstybės valdyme Lietuvoje yra nepakankamas, todėl mūsų dažnai negirdi nei savivaldybės, nei vyriausybė, nei verslas, - atsiimdamas apdovanojimą sakė A. Černiauskas. – Gavęs šį apdovanojimą pasižadu, jog įdėsiu dar daugiau darbo, kad visuomenė būtų išgirsta ir su ja būtų skaitomasi”.

Socialinės infrastruktūros vystymo srityje 2011 metais apdovanoti Aloyzas Ubys iš Šalčininkų, širvintiškis Eidminas Kasparavičius (antrojo laipsnio apdovanojimai), „Acme kompiuteriai“ vadovas Regimantas Buožius, laivų statytojas Roberas Volosevičius iš Trakų bei Vytautas Zalieckas (trečiojo laipsnio apdovanojimai). Pačiu geriausiu verslininku šioje nominacijoje paskelbtas Algimantas Marcelis Barakauskas, UAB „Precizika“ direktorius.

„Vienas žmogus sunkiai gali aprėpti tokią plačią sritį, todėl apdovanojimas – ne man, o mums. Mums reikalinga ir mokslininkų, ir darbininkų, ir studentų pagalba, - kalbėjo apdovanojimo savininkas. – Mes ne tik bendradarbiaujame su 25 pasaulio šalimis, bet ir jų atstovus supažindiname su mūsų šalies kultūra, tradicijomis ir specifika“.

Socialinės infrastruktūros vystymo srityje daugiausia laurų bei statulėlė atiteko Vaikų ir paauglių socialinio centro direktorei Jurgitai Pukienei. „Tai pirmasis mano toks didelis įvertinimas. Tai mane įpareigoja dar daugiau stengtis ir dirbti, teikiant paslaugas socialinės rizikos šeimoms“, - apdovanojimo nugalėtoja.

Antrosios vietos socialinės infrastruktūros vystymo srityje atiteko „Darom“ iniciatoriui Tadui Langaičiui bei Šalčininkų rajono visuomenininkei Vandai Bielskajai. Trečiojo laipsnio apdovanojimu galėjo džiaugtis Petrui Mackelai, Danutei Suchockienei iš Elektrėnų, Švenčionių rajono gyventojui Antanui Petkūnui bei Ukmergės neįgaliųjų sporto klubo „Vilkmergė“ vadovui Anatolijui Kuprijaškinui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių