A.Paulauskas: nesame bukai užsispyrę

Vakar Karmėlavoje lankęsis Aplinkos ministras Artūras Paulauskas apžiūrėjo vietą, kurioje siūloma steigti Kauno viešąjį logistikos centrą (VLC). Ministro teigimu, galutinio sprendimo, ar ši vieta tinkama, dar nėra.

,,Dar reikia pasverti, kiek šis turės įtakos gamtai ir ekologijai. Šalia teritorijos, kurioje siūloma steigti VLC, yra Kauno oro uostas, Kauno laisvoji ekonominė zona. Tačiau mes negalime pamiršti ir žmonių. Taip pat dar svarstomas ir  Mauručių variantas. Nesame bukai užsispyrę ir kartu su miškininkais dar kartą aptarsime ir Karmėlavos variantą. Žinoma, kalba vyks apie minimalų - 28 hektarų miško iškirtimą", - sakė A.Paulauskas.

Jis pageidavo kuo skubiau iš Kauno apskrities viršininko administracijos gauti raštišką patvirtinimą, kur ir kokio dydžio plotai už iškirstą mišką bus skirti jo atsodinimui. Pasak A.Paulausko, tik tuomet galima tikėtis Aplinkos ministerijos palankumo dėl Karmėlavos varianto. Sprendimą, kur steigti Kauno VLC, priims Vyriausybės Strateginio planavimo komitetas.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas teigė, kad miškas nurodytoje vietoje yra ūkinis ir jį galima kirsti.

,,Šiuo metu kalbama apie du variantus steigti logistikos centrui - Karmėlavos ir Mauručių. Aš prioritetą teikiu Karmėlavai, nes Mauručiuose siūlomoje vietoje žemė yra privati. Čia steigti logistikos centrą kainuotų brangiau ir ilgiau užtruktų", - sakė V.Makūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių