Antstolė: N.Venckienė dar turi šansą geruoju grąžinti mergaitę

Antstolė Sonata Vaicekauskienė, po nesėkmingo bandymo ją nušalinti, toliau žada aktyviai imtis visų teisinių priemonių įvykdyti teismo nutartį dėl Drąsiaus Kedžio dukros perdavimo jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

„Teismo sprendimas bus vykdomas nustatyta tvarka, gavus visų institucijų – vaiko teisių apsaugos tarnybos, psichologo, policijos atstovų rekomendacijas“, – tvirtino ji.

Jau sulaukta Vaiko teisių apsaugos ir policijos atstovų pritarimo vykdyti šį sprendimą. „Liko sulaukti tik psichologių išvadų“, – kalbėjo antstolė.

S.Vaicekauskienė minėjo, kad dar palauks N.Venckienės sprendimo perduoti mergaitę mamai gera valia. „Tai truks trumpiau nei savaitę“, – žadėjo antstolė.

Ji akcentavo, kad prievarta prieš mergaitę nebus taikoma. „Ji bus panaudota tik prieš tuos asmenis, kurie trukdys vykdyti teismo sprendimą“, – užtikrino S.Vaicekauskienė.

Tačiau antstolė negalėjo atsakyti, ką reikės daryti, jei vaikas kategoriškai atsisakys eiti kartu su psichologe. „Dar negaliu komentuoti, nes neturiu psichologo rekomendacijos. Gal ten bus kažkas parašyta konkrečiau. Gali tekti ir kardinaliai keisti vykdymą. Kol kas nenoriu nieko modeliuoti, geriau palaukime rekomendacijų“, – svarstė ji.

Teisininkė neatmeta, kad N.Venckienė gali rasti ir kitų būdų vilkinti teismo sprendimą.

S.Vaicekauskienė minėjo, kad dar bus šaukiamas pasitarimas, kuriame dalyvaus Vaiko teisių apsaugos atstovės, psichologai, policijos pareigūnai, taip pat bus pakviestos L.Stankūnaitė ir N.Venckienė.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu...

Nesuprantu... portretas
Kaip galima grąžinti dukrą kažkam, jei šiandien „Kauno m. savivaldybė atmetė Stankūnaitės prašymą panaikinti N.Venckienei globėjos teises.“ Taigi vaikas turi būti pas globėją! Už vaiką atsako globėjas. Kaip jis gali atsakyti už vaiką, kai nežinos nei kur nei su kuo gyvena?

xy

xy portretas
"...ir kitų būdų vilkinti..." Ar čia sufleravimas?

anstole

anstole portretas
panasu arba suinteresuota vilkinti reikala arba visiskai kvaila, nes tik tokia rado. Kas viesai per ziniasklaida aiskina kaip viskas bus daroma? kam to reikia? taip tik dar labiau verdama ta nervu kose....atlik darba, o kaip jau ten paskui bus ne tavo reikalas. Vaikas bus pas motina, kuri jo nevalgys, nepardavines, nes jas abi saugos. O ir saugoti nebeilgai reikes, nes venckienes siaudiniai rumeliai ima griuti.....
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių