Antrasis tiltas į Nemuno salą netrukus bus betonuojamas

Lietuvos kelių ir tiltų statybos bendrovė „Kauno tiltai“, statanti antrąjį tiltą į Nemuno salą, jau baigė įrengti tilto atramas ir artimiausiu metu betonuos perdangą. Planuojama, kad eismas tiltu bus atidarytas nuo kitų metų rugsėjo 1 dienos.

Tilto ilgis - 89,66 metrai, panduso ilgis - 65,75 metrai. Bendras trijų eismo juostų tilto plotis - 14,6 metro.

„Kauno tiltų“ techninis direktorius Vitalijus Popovas sakė, kad visi darbai vyksta sklandžiai ir pagal iš anksto suplanuotą darbų grafiką. Tarp artimiausių statybos darbų - tilto perdangos įrengimas. „Šiuo metu vyksta tilto perdangos įrengimo darbai, perdangos betonavimui montuojami metaliniai pastoliai, įrenginėjamos panduso atramos“, - sakė V.Popovas.

Anot jo, priklausomai nuo orų sąlygų, tilto perdangą planuojama užbetonuoti ateinančių metų sausio mėnesį.

„Šiemet iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos tilto į Nemuno salą statybai gavome 3,3 mln. litų. Kreipėmės į Susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį ir Lietuvos automobilių kelių direkciją, kad kitais metais būtų skirta dar 5,5 mln. litų tilto užbaigimui. Džiaugiamės „Kauno tiltų“ sparčiu atliekamų darbų tempu ir geranorišku bendradarbiavimu. Tokio pat geranoriškumo tikimės ir iš Kauno arenos statytojo“, - teigė Kauno miesto savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Naujasis tiltas kainuos beveik 8,8 mln. litų. „Kauno tiltai“ laimėjo Kauno savivaldybės skelbtą konkursą, kuriame dalyvavo 5 statybos įmonės.

Pernai buvo atidarytas naujai pastatytas kitas tiltas į Nemuno salą. Tiltas, kuris dabar intensyviai naudojamas Kauno pramogų ir sporto rūmų statyboms, taip pat buvo pastatytas „Kauno tiltų“.

Naujojo tilto į Nemuno salą įdomioji statistika:

Tilto perdangos įrengimui prireiks 1930 m3  aukštos kokybės betono, 172 t armatūros, 46 t pluoštinės armatūros (lynų).

Ant tilto bus paklota 2600 m2 klijuojamos hidroizoliacijos, 685 t asfaltbetonio dangos, įrengta 277 m apsauginių turėklų.

Jau įrengta 560 vnt. gręžtinių polių, kurių įrengimui panaudota 795 m3 betono, 75 t armatūros. Susumavus visų polių gręžinius, gautųsi 5 km ilgio gręžinys. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių