Antrąją parodos dieną - diskusijos apie biodujas

Parodos „AgroBalt 2008" organizatoriai tradiciškai lankytojus bandys sudominti ir šviečiamąja programa.

Įvairiomis temomis čia bus surengta daugiau kaip 20 seminarų. Antrąją parodos dieną, penktadienį, Mokslo ir technologijų parke vyks tarptautinė konferencija „Biodujų gamyba ir jų panaudojimas", kurią atidarys žemės ūkio ministrė prof. K. Prunskienė kartu su Vokietijos maisto, žemės ūkio ir vartotojų apsaugos ministerijos valstybės sekretoriumi Gertu Lindemanu. 

Šiandien prestižiniais parodos medaliais bus apdovanoti geriausi maisto produktų, gyvūnų, žemės ūkio technikos eksponatai. „AgroBalt" eksponatų konkursas rengiamas nuo 1995 metų. Pagrindinis jo tikslas - skatinti žemės ūkio ir maisto produktų kokybę, spartinti žemės ūkio ir maisto pramonės plėtrą. Konkurso laureato vardas parodos „AgroBalt" dalyviams yra laikomas aukščiausiu jų darbo įvertinimu. Per visą parodos istoriją „AgroBalt" aukso medaliai įteikti jau 165 eksponatams.

Šiandien lankytojams koncertuos populiariosios muzikos atstovai: Ligitas Kernagis, Giulija, „Mokinukės", „Jonis".

Rytoj, laukiant gausiausio lankytojų su šeimomis antplūdžio, rengiama vaikų ansamblių muzikos diena. Koncertuos Nausėdų šeimos estradinio dainavimo studija „Iko", Batniavos  kultūros centro (Kauno r.) vaikų kapela „Karklynėlis", Kauno vaikų mados teatras ir grupė „Demo".   

Šiemet bendras parodos „AgroBalt 2008" ekspozicijų plotas sieks 12 ha. Parodoje dalyvauja 114 žymiausių Europos ir pasaulio firmų ir organizacijų atstovai, kurie savo ekspozicijose lankytojus supažindins su naujausiais žemės ir maisto ūkio technologiniais sprendimais, pristatys naujausią techniką bei įrangą.

Maždaug trečdalį paviljono užima užsienio firmų stendai.

Dar apie 250 smulkių gamintojų ir prekiautojų, žemės ūkio produkcijos augintojų, tautodailininkų, amatininkų parodos metu prekiaus lauke. Parodoje paprastai sulaukiama daugiau kaip 50 tūkst. lankytojų. 


Šiame straipsnyje: Agrobaltantra dienabiodujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių