Antradienį vėl nušvis Aleksoto šlaitas

Antradienį, 18 valandą,  Kauno M.Mažvydo vidurinės mokyklos Valdorfo klasių auklėtiniai uždegs šimtus žvakučių ant Aleksoto šlaito prie funikulieriaus. Garsusis „Aleksoto drugelis" vėl virs

įspūdinga šviesos kompozicija.

Renginio organizatorė Giedrė Aleksandravičiūtė sakė, kad šiemet šlaite greičiausiai bus sukurta kita kompozicija. „Yra sumanymas Vėlinėms skirtomis žvakutėmis išdėlioti geometrinę figūrą. Tačiau nežinome, kaip atrodys jau įgyvendinta idėja. Todėl gali būti, kad sudėliosime kauniečiams jau pažįstamą drugelį", - pasakojo G.Aleksandravičiūtė.

Pirmą kartą „Aleksoto drugelis" sužydėjo 2006 metų gegužę restoranų tinklo „Pizza Jazz" iniciatyva. Projektą įgyvendino menininkas Česlovas Lukenskas, kuriam padėjo jo suburta komanda. Šis menininkas, daugelio Lietuvos ir Europos žemės meno projektų autorius, drugelį sukūrė naudodamas gėles ir kitas gamtinės kilmės medžiagas.

2006 metais drugelis tapo projekto „Šviesos paveikslas Kaunui" organizavimo vieta. Tąkart moksleiviai drugelį papuošė daugybe žvakučių. Po metų tokio pat projekto metu drugelis tapo angelu iš daugiau nei 2000 žvakučių.

2007 metais šis meno projektas buvo pripažintas rekordu ir įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą kaip didžiausia gėlių kompozicija. Jo plotis - 30,93 m., aukštis - 23,1 m.


Šiame straipsnyje: AleksotasDrugelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių