Ant Užupio tilto buvo palaiminta bohemiečių santuoka


Šiandien po piet žiedus sumainė ir amžina meilę vienas kitam prisiekė Operos ir baleto teatro solistai Rafailas Karpis ir Viktorija Miškūnaitė. Šitaip originaliai Vilniuje buvoi pristatytas projektas - W. A. Mozarto opera „Visos jos tokios“ („Cosi fan tutte“).
.

Režisierės Dalios Ibelhauptaitės originalų pristatymą buvo sunku atskirti nuo tikrų vestuvių. Kiek suklusti privertė, tik tai, kad ceremonijoje pasirodė, ne viena, o dvi „jaunavedžių“ poros. 

Tiesa, gerokai prieš piet pasirodžiusiems ir bohemiečių lūkuriuojantiems muzikantams, teko gerokai paprakaituoti ir linksminti tikrus jaunavedžius, kurie iki ateinant R.Karpiui ir V.Miškūnaitei vaikštinėjo Užupio tiltu. Jiems buvo grojamos ir dainuojamos tos pačios dainos kaip ir bohemiečiams, šitaip operos solistų muzikantai užkrėtė gerą nuotaika kitus jaunavedžius.

Bohemiečiai prie ceremonijos vietos – Užupio tilto atkeliavo nuo šv.Bernardinų bažnyčios lygiai 14 val. Čia juos pasitiko muzikantai svečiai, būrys fotografų ir vestuvių vedėjai su tradiciniais atributais: juoda duona, druska ir degtine. viskas vyko kaip per tikras vestuves.  Jaunavedžiai paragavo duonos su druska, bei išgėrė degtinę. Pastaroji, pasak vestuvių vedėjo, turėtų padėti iškęsti gyvenimo sunkumus, jai tokių pasitaikytų.

Kad santuoka būtų tvirta, jaunieji turėjo atlikti ir kitus tradicinius ritualus. Rafailas net du kartus – į priekį ir atgal pernešė per tiltą jaunąją, o vėliau visi svečiai stebėjo kaip prie tilto turėklų tvirtinamas dar vienas amžinos meilės liudijimas – spyna.

Susirinkusieji taip pat buvo pakviesti ir į puota, kuri prasidės gegužės 8 dieną ir turėtų vykti net trys dienas. iš vedėjo lūpų nuskambėjo ir „santuokos“ paslaptį atskleidę žodžiai - „Visos jos tokios“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių