Ant marių ledo vaikščioti dar galima, bet jau neilgai

Nuo stogų nutįsus varvekliams ir smagiai tyškant vandeniui, turėtumėte saugotis ne tik Damoklo kardais virtusių varveklių. Hidrologai pataria būti atsargiems, lipant ant tvenkinių, ežerų ar upių ledo.

„Kauno marios kol kas dar gerokai užšalusios - ledo storis siekia 30 ir daugiau centimetrų. Tad kol kas žvejai ant ledo gali jaustis saugūs, tačiau ant upių ledo lipti tikrai nepatarčiau. Neryje tikrai yra properšų“, - perspėja Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyriausioji hidrologė Nijolė Pranciška Juškienė.

Ant Kauno marių dabar tirpsta sniegas. Jam pavirtus vandeniu, pradės eižėti ir ledas. Hidrologė prognozuoja, kad ledas šią savaitę tirpti tikrai nepradės.

Sinoptikai tvirtina, kad žiema nenorės lengvai nusileisti pavasariui. Antradienį mus pasieks Atlanto ciklonas. Sulauksime gausesnių kritulių. Naktį daugiausia kris sniegas, o dieną jį pamažu keis šlapdriba.

Naktį pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas, dieną jis pasisuks iš pietvakarių. Temperatūra naktį Kaune nukris iki 3 laipsnių šalčio, dieną bus apie 3 laipsnius šilumos.

Trečiadienio naktį ciklonas nutols. Kartu iškeliaus ir krituliai. Gali pasirodyti rūkas. Oras Kaune naktį atšals iki 2 laipsnių šalčio. Dieną priartės naujas žemo slėgio sūkurys ir nuo jo nusidriekęs atmosferos frontas. Vėl kris sniegas, šlapdriba. Kaune dieną bus apie 0 laipsnių.

Ketvirtadienį Kaune vėl numatomi krituliai. Gali tvyroti rūkas. Naktį spaus apie 3 laipsnių šaltukas. Dieną bus apie 1 laipsnį šilumos.

Penktadienį bus šilta ir šlapia. Savaitgalį į Lietuvą užsuks dar vienas Atlanto ciklonas, atnešiantis mišrius kritulius ir nemalonų purvyną po kojomis. 


Šiame straipsnyje: žiemaledas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių