Ant Klaipėdos Biržos tilto vėl kabinamos spynos

Biržos tiltas vėl po truputį aplimpa amžiną meilę simbolizuojančiomis spynomis. Uostamiesčio valdžios atstovai įspėja, kad jos po kiek laiko vėl bus pašalintos.

Visos spynos nuo Biržos tilto turėklų buvo pašalintos buvo pašalintos vos prieš tris mėnesius, kada reikėjo pakelti tiltą, išplukdant į remonto doką burlaivį „Meridianas“.

Tada tiltą prižiūrinčios įmonės darbuotojai surinko penkis kibirus spynų. Išgirdusios, kad meilės simboliai nupjauti, poros pradėjo jų ieškoti.

Biržos tiltas neišbuvo ilgai nepapuoštas spynomis. Keletas jų buvo pakabintos dieną, kada išplukdytas burlaivis „Meridianas“. Dabar, praėjus trims mėnesiams, ant tilto turėklų kabo per dešimt spynų. Kai kurie meilės simboliai jau spėjo surūdyti.

Kai susikaups didesnis kiekis, spynas žadama vėl ketinama pašalinti nuo tilto turėklų.

„Visi žino, kad kabinti spynų ant tilto turėklų negalima, bet to nepaiso. Atrodytų nieko blogo, bet tai labai kenkia tiltui. Susidarius vibracijai, spynos pažeidžia turėklus ir juos reikia perdažyti. Būna, kad nuo spynų rūdys persimeta ant turėklų. Tiek tilto perdamas, tiek rūdžių valymas kainuoja“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak vadovo, sargo prie tilto nepastatysi ir baudų jaunavedžiams neišrašinėsi. Jo teigimu, reikia tikėtis, kad jaunavedžių, kurie kabina spynas ant Biržos tilto turėklų mažės.

„Aš gyvenime šioje vietoje spynos nekabinčiau. Juk tai miesto vidurys. Geriau pasikabinti kur nors pas save. Kol nesugalvosime alternatyvos, kur būtų galima kabinti spynas, tol tai bus daroma. Nepadės čia nei įspėjantys ženklai, kad taip elgtis negalima“, – komentavo L.Dūda.


Šiame straipsnyje: Biržos tiltasspynos

NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
Nuotraukoj gražiai atrodo spynų apgadintas turėklas.

Durniai sedi kabinetuose

Durniai sedi kabinetuose portretas
Sukurti metalnius medzius, pastatyti ties upes (kokius 7, ant kuriu bus simboliniai pavadinimai) ir ant ju visi kabins. Elementaru! Grazu ir bus tradicija!!!!! Nejaugi man reikia viska daryti uz jus? Pagalvokite savo smegenim o ne prie kompu zaidimus zaisti ir daryti isvaizda kad kazkuo labai uzsieme ir apkrauti darbais....

kvailyste

kvailyste portretas
Turbut jaunimui nera kas veikti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių