Anšlaginiu spektakliu Kaune prasidėjo „Lietuvos teatrų pavasaris“

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Girstučio" kultūros ir sporto centre prasidėjo 35-asis „Lietuvos teatrų pavasaris“, kuriame didieji Lietuvos teatrai parodys geriausius savo spektaklius.

„Festivalis jau turi savo gerbėjų būrį, - pastebėjo festivalio organizatorė Gintarė Aleksandravičienė, - į kai kuriuos spektaklius, tarkim, šiandienos „Katedrą“ ar uždarymo dienos „Patriotus“ bilietai buvo išpirkti dar vasario mėnesį. Kita vertus, išties labai stengiamės, kad atėjusieji pamatytų geriausius scenos kūrinius.“

Kaip ir kasmet „Lietuvos teatrų pavasario“ žiuri komisija rinks brandžiausią festivalio spektaklį, taip pat tradiciškai savo nuomonę galės išsakyti ir žiūrovai, balsuodami už labiausiai patikusį vaidinimą ir sukurtą ryškiausią vaidmenį.

Taigi iki balandžio 27 d. truksiąs „Lietuvos teatrų pavasaris“ supažindins su 11 spektaklių, nemažai iš jų – premjeros. Įdomiausių pastatymų kūrėjai baigiamajame festivalio „Lietuvos teatrų pavasaris - Kaunas 2013" vakare bus apdovanoti specialiais prizais.
O šiandien, atidarymo dieną, sausakimšoje „Girstučio“ salėje teatro gerbėjai susirinko į režisieriaus Oskaro Koršunovo spektaklį „Katedra“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras), pastatytą pagal Justino Marcinkevičiaus to paties pavadinimo dramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip pat

taip pat portretas
taip pat išpirkti buvo ir į dieviškoji komedija, nekrošius

žiūrov

žiūrov portretas
Nepatiko,nors scenografija gera,yra įdomių režisieriaus sprendimų,bet spektaklyje tiek daug agresijos, triukšmo,rėkimo ir garsas toks,kad reikia ausis užsikimšti. Nebūtina taip garsiai ir taip dažnai rėkti,kad žiūrovai suprastų. Kažin, ar aktorių klausa nesutriks?

aprima

aprima portretas
Nerealiai patiko. Taip tiksliai pateiktas patriotiškumas, kiekvieno mūsų vertybės, skausmas, kančia, sielvartas, o ir juoką keliantys elementai taip subtiliai įmaišyti į bendrą vaizdą. Nostabu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių