Anksčiau ir dabar: kaip atrodė Kauno geležinkelio stotis?

Per Antrąjį pasaulinį karą sugriautos Kauno geležinkelio stoties vietoje 1953 m. iškilo naujas pastatas, kurio projektą parengė tuomečio Leningrado architektas Piotras Ašastinas.

Ant simetriško pastato viršaus pastatyta skulptoriaus Konstantino Bogdano dekoratyvinė grupė – "Pramonė ir žemės ūkis". Joje pavaizduotos vyro ir moters figūros bei Lietuvos SSR herbas. Apie 1974–1975 m. skulptūra nuimta nuo stogo, vietoj jos įrengtas gaublys, vėliau – sparnai. 2003 m. Kauno geležinkelio stoties kompleksas įtrauktas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. Šiandien pastatas tviska naujai – 2005–2008 m. vyko geležinkelio stoties pastato rekonstrukcija.

"Kauno dienos" skaitytojus kviečiame palyginti Kauno praeitį ir dabartį. Laukiame nuotraukų ir nedidelio aprašymo, kas jose pavaizduota ir kokių sentimentų jums kelia užfiksuotas vaizdas. Nuotraukose turėtų matytis ne vien žmogus, bet ir jį supanti Kauno aplinka. Kad galėtume nufotografuoti dabartinį pavaizduotos vietos vaizdą, nurodykite kuo tikslesnį adresą ir vietą, kuri anksčiau buvo fotografuota.

Nuotraukas galima pateikti:

Siųsti paštu arba atnešti tiesiai į redakciją adresu: Kęstučio g. 86, 44296 Kaunas.
Nuskenuotas siųsti e. paštu: namai@diena.lt. Atsiųstas nuotraukas vėliau galėsite atsiimti redakcijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių