A.Nedzinskas biudžeto patvirtinimą laistė „Suokalbyje“?

Vėlų ketvirtadienio vakarą Vilniaus policija nesėkmingai bandė sugauti Seimo nario vairuojamą automobilį. Portalo skaitytojo teigimu, parlamentaras Antanas Nedzinskas prie „Mercedes“ vairo sėdo neblaivus.

Tamsiaplaukės draugijoje

Redakcijai paskambinęs vilnietis teigė į kavinę užėjęs prieš vidurnaktį ir buvęs labai nustebintas, kai išvydo prie vieno stalo, kartu su tamsiaplauke mergina alų ramiai gurkšnojantį Seimo narį A.Nedzinską.

„Nustebau ne dėl to, kad jis geria alų, bet, kad tautos išsrinkatsis vakarus leidžia vietoje, kuri garsėja vagystėmis, muštynėmis, kurioje mėgsta lankytis iš įkalinimo įstaigos grįžę žmonės“, - pasakojo vyras.

Jį dar labiau nustebino parlamentaro kalba. Šis pareiškė, jog išgėrė tik vieną bokalą alaus, todėl pats planuoja sėsti už vairo. „Girdėjau, kaip prie porelės prisėdęs karine striuke vilkintis vyras jo paklausė, ar jis pats ruošiasi vairuoti, A.Nedzinskas jam patvirtino, kad taip“, - sakė vyras, kurio vardas ir pavardė redakcijai žinoma.

Paskambino į BPC

Išėjęs į kiemą, vilnietis pamatė, kad Seimo nario automobilis pastatytas Liauksmino gatvėje. „Viskas tvarkoje, ten naktį statyti galima“, - kalbėjo jis.

Tačiau jam pasidarė neramu, kad išgėręs Seimo narys planuoja važiuoti savo automobiliu. Dėl viso pikto vyras susuko Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefoną 112 ir pranešė, kad už vairo tuoj sės neblaivus vairuotojas, parlamentaras A.Nedzinskas.

Pasak BPC atstovės Auksės Čibirės, toks skambutis buvo užregistruotas 23.48 val. Skambinusysis pasakė automobillio markę, numerį ir, kad žmogus gali vairuoti neblaivus.

 „Po šio skambučio buvo užpildyta kortelė, tačiau vairuotojas dar nevažiavo ir nebuvo aišku kada važiuos, todėl policijos ekipažas nebuvo išsiųstas“, - aiškino A.Čibirė.

Taip buvo pasakyta ir skambinusiajam. Vyro įtikinėjimai, kad jis jau baigia gerti ir netrukus išeis iš kavinės, BPC darbuotojos neįtikino. Ji mandagiai paaiškinta, kad tam, kad policijos darbuotojams nereikėtų laukti, šis tegul paskambina, kai A.Nedzinskas pajudės.

Aiškinimasis su policija

Parlamentaras, palikęs savo palydovę, iš „Suokalbio“ išėjo kelios minutės po vidurnakčio. Jis sėdo į automobilį ir nuvažiavo Katedros aikštės link, vėliau pasuko į Mindaugo tilto pusę.

Tai įvykio liudytojas paskambinęs antrą kartą, pranešė ir BPC pareigūnei. Po to jis buvo sujungtas su policijos pareigūnais. „Jie manęs klausia, koks automobilio numeris, aiškinu, kad nežinau, neužsirašiau, bet padiktavau BPC darbuotojai. Policija, pasirodo, šios informacijos nebuvo gavusi. Kol jie tai išsiaiškino su Centru, praėjo nemažai laiko“, - aiškino vilnietis.

A.Čibirė teigia, jog automobilio numeris Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams buvo praneštas po pirmojo skambučio.

„Gavau iš Vilniaus skyriaus įvykio kortelę, skambinta prieš dvyliktą valandą. Kortelė, kurią savo kompiuteryje mato ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas prasideda nuo automobilio markės ir valstybinio numerio paskelbimo. Toliau parašyta, kad įtariama, jog vairuotojas yra neblaivus. Todėl negalime teigti, kad informacija buvo neperduota“, - kalbėjo BPC atstovė.

Tai, kad paskambinus antrą kartą, vyras buvo sujungtas su policija, kuriai turėjo vėl viską iš naujo paaiškinti, A.Čibirė pavadino tik informacijos tikslinimu. „Kai tiesiogiai jungiama ir tikslinama informacija tai jau yra kiti dalykai“, - sakė ji.

Sulaikyti nepavyko

Išgirdę apie neblaivų vairuotoją, policija reagavo nedelsiant. Automobilio numeriai buvo perduoti visiems policijos ekipažama, tačiau A.Nedzinsko sulaikyti nepavyko.

Penktadienį pats parlamentaras šio įvykio komentuoti nenorėjo, paaiškindamas tuo, kad tai yra jo asmeninis gyvenimas.

Gero vardo neturi

Rašytojų sąjungos patalpose įsikūrusi kavinė „Suokalbis“ kažkada garsėjo savo bohemišku gyvenimu - joje nuolat rinkdavosi muzikantai, rašytojai, poetai, dailininkai.

Po kiek laiko, vieta pasikeitė - menininkai dingo, o jų vietą užėmė taurelės mėgėjai, buvę kaliniai, kurie tik ir žiūri, ką pavogti, užsukdavo narkomanų.

Ši kavinė yra tapusi ne vieno žmogaus mirties liudytoja. Iš jos į policiją buvo išvežtas ir netrukus mirė rašytojas - publicistas Gintaras Beresnevičius. Čia savo skandalus po knygos pristatymo kėlė Dalia Jazukevičiūtė.

Po remonto atsidaręs „Suokalbis“ tapo šiek tiek ramesnis, tačiau bene kiekvienas pastovus jo lankytojas gali pasigirti, jog čia buvo apvogtas ar gavo į akį. Tiesa, dažniausiai tokiais atvejais policija nėra kviečiama, nes tie kas dažnai lankosi žino, jog nusikaltėlių pėdsakai iki atvyks pareigūnai jau bus atšalę.

Pasak Vilniaus 3-ojo policijos komisariato viršininko Donato Malaškevičiaus, nuo spalio mėnesio iki šios dienos adresu Sirvydo 6, policija buvo kviečiama penkis kartus - du kartus incidentai vyko viduje, tris kartus šalia pastato.

“Tai dar ne tokia vieta, dėl kurios reikėtų susėsti ir tartis, ką daryti, bet signalas, kad reikia į šią įstaigą atkreipti dėmesį jau yra”, - sakė D.Malaškevičius.


Šiame straipsnyje: Antanas Nedzinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių