A.Navakauskas apie K.Kriščiūną: sakiau jam nesikišti į konkursus

Papildyta 17.30 val.: Savivaldybės administracijos direktoriumi dirbęs socialdemokratas Antanas Navakauskas sako, kad vicemeras Kęstutis Kriščiūnas neklausė jo patarimų.

„Aš jam sakiau nelįsti ir nesikišti į konkursų organizavimą, į dumblo reikalus. Jis neklausė mano patarimų, kaip elgtis ir kaip išvengti interesų konfliktų, o elgėsi, kaip jo protas diktavo, tendencingai lįsdavo į vykdomosios valdžios reikalus“, – sužinojęs apie savo bendrapartiečio sulaikymą apgailestavo A.Navakauskas.

Buvęs administracijos direktorius tikino nežinąs, kurioje vietoje vicemeras K.Kriščiūnas paslydo, tik apgailestavo dėl to, kad taip nutiko jaunam žmogui ir kad dėl to išgyvena jo šeima.

„Tas bandymas pasirašyti sutartį dėl Panemunės tilto statybos 20 mln. litų brangiau ieškant landų įstatyme yra gėdingas. A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos reikaluose tas primygtinis noras pasirašyti sutartį su bendrove 2,5 mln. litų brangiau... Visa tai sukeldavo įvairių pamąstymų“, – svarstė A.Navakauskas.

Pasak jo, ir Socialdemokratų partija bei Kauno skyrius turėjo laikytis principingesnės nuostatos.

„Nebuvo partinės drausmės, žmogus pasijuto drąsus ir nebaudžiamas“, – įsitikinęs A.Navakauskas.

Pirmadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė socialdemokratą vicemerą K.Kriščiūną.

„Esu supažindintas su tuo faktu ir vertinu jį neigiamai. Nesvarbu, kurios partijos žmogus, bet tai meta šešėlį visai savivaldybei“, – tvirtino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak A.Kupčinsko, K.Kriščiūnas sulaikytas 48 valandoms.

„Daugiau jokios informacijos kol kas neturiu. Artimiausiu metu tai aptarsime koalicijoje“, – sakė A.Kupčinskas.

K.Kriščiūnas telefonu neatsiliepia.

Kaip pranešė STT, pareigūnai sulaikė ir visuomeninę K.Kriščiūno padėjėją Zitą Zalagėnaitę. Ji taip pat yra bendrovės „Kauno energija“ valdybos pirmininko pavaduotoja. Jos namuose atlikta krata.

Su šiais sulaikymais susiję ir kiti pareigūnų vaiksmai pirmadienį – sulaikyti viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas ir Kauno komunalinio ir butų ūkio direktorius Tomas Pilvinis. Sulaikytųjų darbo vietose atliktos kratos. Paimti tyrimui reikalingi dokumentai.

Sulaikytieji pristatyti į STT Kauno valdybą, kur yra apklausiami. Artimiausiu metu jiems bus pareikšti įtarimai.

„Negaliu nieko komentuoti, nes nieko nežinau. Dabar iš jūsų išgirdau“, – prisipažino socialdemokratų Kauno skyriaus lyderė Orinta Leiputė.

Vicemeras K.Kriščiūnas, šį postą gavęs po savivaldos rinkimų pernai pavasarį, o vėliau išsaugojęs pasikeitus Kauno valdančiajai daugumai, itin rūpinosi dumblo reikalais Nemuno senvagėje.

Socialdemokratų vicemeras taip pat labai rūpinosi bendrovės „Būsto valda“ ir „Panemunės butų ūkis“, kuris buvo pervadintas į Kauno komunalinį ir butų ūkį, reikalais. Nors jam nebuvo pavesta kuruoti sveikatos apsaugą, tačiau K.Kriščiūnas aktyviai dalyvavo sprendžiant Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus klausimus.

Neoficialiai kalbama, kad K.Kriščiūnas galėjo turėti interesų ir Panemunės tilto rekonstrukcijos konkurse bei rekonstruojant A.Juozapavičiaus prospektą.

Kai kurie miesto tarybos nariai prisipažino, kad žinia apie K.Kriščiūno sulaikymą nebuvo netikėta. Apie tai, kad specialiosios tarnybos domisi vicemero veikla, neoficialiai kalbėta dar prieš Naujuosius metus.

Šiandien 15 val. vicemeras turėjo dalyvauti darbo grupės posėdyje ir svarstyti šių metų Kauno savivaldybės biudžeto projektą.

K.Kriščiūnas atsakingas už aplinkos gerinimą ir ekologiją, ekonominę plėtrą ir investicijas, miesto ūkį, savivaldybės turto ir statybų priežiūrą, urbanistiką ir architektūrą bei verslo skatinimo ir sąlygų verslo plėtrai sudarymą.


Šiame straipsnyje: KriščiūnasKauno valdžiaSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

sd

sd portretas
visi jie tik palaikomi dėl akių.vagys jabani

Sveikinimai

Sveikinimai  portretas
Koalicija "Vardan Kauno". Va taip vat.

ir FNTT

ir FNTT portretas
Puidoka silaike!
VISI KOMENTARAI 92

Galerijos

Daugiau straipsnių