"Amnesty International“: gėjų eitynės turi įvykti planuotu laiku

„Tarptautinė nevyriausybinė organizacija "Amnesty International" ragina Lietuvos teismus laiku atšaukti sprendimą, uždraudžiantį rengti gėjų eitynes šį šeštadienį Vilniuje.

“Lietuvos valdžia turi užtikrinti, kad eitynės vyktų netrukdomai ir jose dalyvauti būtų saugu, nes kitaip bus pažeidžiama teisė į susirinkimus ir žodžio laisvę. Bet kas mažiau nei tai prilygs diskriminacijai”, - pranešime cituojamas organizacijos ekspertas diskriminacijos klausimais Johnas Dalhuisenas.

„Amnesty International“ teigia, kad Lietuvos laikinojo generalinio prokuroro Raimondo Petrausko kreipimasis į teismą dėl leidimo gėjų eitynėms sustabdymo.  

„Generalinio prokuroro kreipimasis į teismą piktnaudžiaujant teisės procesais baigsis žmogaus teisių pažeidimu“, - skelbiama pranešime.

Anot „Amnesty International“ seksualinėms mažumoms turi būti užtikrinta galimybė be grasinimų žodžiu ar veiksmais reikšti savo poziciją ir tokią jų teisę privalo palaikyti valstybės vadovai.

Atsižvelgdamas į laikinai pareigas einančio generalinio prokuroro Raimondo Petrausko prašymą, Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) trečiadienį pranešė sustabdęs sostinės savivaldybės išduoto leidimo eitynėms galiojimą.

R.Petrauskas panaikinti leidimą eitynėms paprašė antradienį, teigdamas, kad per jas galimi neramumai.

Seksualinių mažumų eitynių organizatoriai apeliacine tvarka apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui VAAT sprendimą neleisti šeštadienį planuoto renginio.

Jose bei kituose “Baltic Pride 2010” renginiuose ketina dalyvauti ir šios tarptautinės organizacijos aktyvistai iš 20 šalių.


Šiame straipsnyje: Gėjaieitynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių