A.Mickevičiaus paminklui trūksta tvarkytojų dėmesio

Iš tarpų tarp trinkelių kyšančios žolės, kai kurios trinkelės – suskilusios ir išbyrėjusios. Tokį vaizdą išvysi atėjęs prie poeto Adomo Mickevičiaus paminklo.

Po Vilniaus senamiestį kasdien zuja srautai turistų. Svečiai domisi ne tik miesto architektūra, bet ir jį puošiančiais paminklais. Itin lankoma vieta – Šv. Onos ir Bernardinų bažnyčios, kur ir iškilęs šis paminklas. Tačiau šalia Bernardinų bažnyčios esančiam skulptoriaus Gedimino Jokūbonio sukurtam paminklui aiškiai pritrūksta tvarkytojų dėmesio. Paminklą supančios aikštelės trinkelės buvo išbyrėjusios jau ir pernai.

"Vakar tvarkė tuos gėlynus – išrovė senas našlaites ir sodino naujas gėles. Tvarkymas buvo truputį užstrigęs, vėluojam su darbais. Pasodino gėles, sutvarkys ir skverą. Taip, taip, jie skuta ir trinkeles. Skuta ir šaligatvius visur", – vakar patikino Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Mikalauskienė. Tačiau "Vilniaus dienos" fotografo vakar užfiksuoti vaizdai patvirtino ką kita – prie A.Mickevičiaus paminklo jokių žolių niekas nei skuta, nei ravi.

Tvarkyti nubyrėjusias trinkeles, anot I.Mikalauskienės, priklauso ne jų skyriui, o kelininkams. Gal kelininkai šiemet pagaliau jas sutvarkys?

"Ką, trinkelės išbyrėjusios? Pravažiuosime pro šalį, pažiūrėsime", – sakė savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Valdas Juodis. Valdininkui priminus, kad trinkelės jau pernai buvo išbyrėjusios, šis patikino: "Šiemet pasižiūrėsime dar kartą."


Šiame straipsnyje: Adomas Mickevičiuspaminklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

NESAMONE

NESAMONE portretas
KO CIA KABINEJATES, TAS PMAINKSLAS VISAI TVARKINGAI ATRODO. IESKOTE PROBLEMU TEN, KUR JU NERA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių