Ambicijos palaidotos: prestižinė jachtų regata Klaipėdą aplenks

Klaipėdos ambicijos 2015 ar 2018 metais priimti prestižinę regatą „Volvo Ocean Race“ – palaidotos. Savivaldybė sulaukė atsakymo, kad uostamiesčio paraiška buvo atmesta.

Atsakymas iš „Volvo Ocean Race“ paraiškų komiteto Klaipėdos savivaldybę pasiekė tik penktadienį.

„Mes jautėme, kad sprendimas bus neigiamas. Matyt, todėl ir buvo delsiama pateikti atsakymą, nes uostai, kuriuos vyks regata, atrinkti jau prieš savaitę. Kol kas nežinome, kurie uostai pasirinkti. Parašiau paklausimą, nes tikrai įdomu“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Ina Šidlauskienė.

„Volvo Ocean Race“ paraiškų komiteto vadovo Knuto Frostado Klaipėdos savivaldybei atsiųstame atsakyme teigiama: „Apgailestaudami informuojame, kad jūsų paraiška dėl „Volvo Ocean Race“ regatos 2015 ir 2018 metams nebuvo sėkminga. Šis procesas buvo labai konkurencingas ir priimti sprendimą buvo labai sunku. Žinome, kad jūsų komanda įdėjo labai daug pastangų ruošiant šią paraišką ir jūsų teisėtas pageidavimas būtų gauti paaiškinimą, kodėl jums šį kartą nepasisekė. Po Naujų metų jums plačiau parašysime, kuriose vietose jūsų paraiška nebuvo tokia stipri, kaip kitų mums pateikusiųjų paraiškas ir dėl kokių priežasčių jums nepasisekė. Taip pat norime paprašyti paskirti laiką pasikalbėti su jumis, kai kitą kartą jums parašysime. Mūsų komanda susisieks su jumis, kad suderintų šiai diskusijai laiką. Mes suprantame, kad toks sprendimas jus nuvilia, tačiau nuoširdžiai tikimės, kad galėsime toliau tirti Klaipėdos potencialą priimti kitas „Volvo Ocean Race“ regatas“.

Klaipėdos savivaldybė planavo, kad 2015 ar 2018 metais tarp prestižinės regatos „Volvo Ocean Race“ finišo uostu.

Išlaidos priimti tokią regatą būtų siekusios apie 12 mln. litų.


Šiame straipsnyje: regataKlaipėdaVolvo Ocean Race

NAUJAUSI KOMENTARAI

verteja

verteja portretas
Kas dare si vertima? ar zurnalistas per google issiverte? ar tarptautinis rysiu skyrius? Pazodinis vertimas...geda spausdinti toki teksta. O del regatos - tai taip ir turejo buti, nera jachtom skirtos infrastrukturos - o nori issokti auksciau bambos...

T

T portretas
straipsnis turėtų vadintis "Liberastams nepavyks išplauti dešimčių milijonų prisidengiant jachtų regata"

manau

manau  portretas
menka proplema
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių