Alternatyva Kaziuko mugei – „Kuistynės”

Kovo 3 dieną, sekmadienį Danės g. 6–1 įsikūrusioje renginių erdvėje vyks alternatyvus Kaziuko mugei renginys „Kuistynės", kuris klaipėdiečius skatins ne pirkti naujus daiktus, o seniems surasti kitą šeimininką.

Pagrindinis šio renginio akcentas – „blusturgis“. Mat pasak organizatorių, pavasarį verta ne tik kiemus, bet ir spintas išsivalyti. Su šia intencija „Kuistynių" organizatoriai ir kviečia ne tik per Kaziuko mugę prisipirkti naujų daiktų, bet ir pamąstyti, gal verta į savo senus turimus peržvelgti, o nebenaudojamus parduoti kitiems žmonėms arba į ką nors įdomaus išmainyti.

„Anksčiau „blusturgiai“ Klaipėdoje vykdavo vasarą, tačiau sostinėje jie rengiami visus metus. Norėtųsi, jog nebenaudojamų daiktų pardavimo arba keitimo idėja būtų kultivuojama pajūryje nuolat. Tokių susibūrimų ypač šaltuoju metų laiku tikrai trūksta“, - pasakojo „Kuistynių„ idėjos autorė Laura Stanytė.

Pirmojo renginio metu jau ruošiasi dalyvauti kelios dešimtys prekiautojų, tarp kurių - ne tik nebenaudojamus daiktus atsinešiantys, bet ir įdomiais rankdarbiais bei papuošalais užsiimantys kūrėjai, vinilinių plokštelių kolekcininkai.

„Kuistynių" metu visi bus kviečiami ne tik parduoti, pirkti ar keisti, bet ir sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose pirmąjį pavasario sekmadienį bus mokoma kaip pačiam pasidaryti spalvotus marškinėlius.

„Atsibodusi suknelė, nebeįdomi skrybėlaitė, nebeklausomos vinilinės plokštelės, senas fotoaparatas, nebereikalingi auskarai ar batai - „Kuistynių" stalai laukia visokio tipo daiktų, visokio plauko prekiautojų ir visokių spalvų gerų nuotaikų“, – teigia organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesityčiokit.

Nesityčiokit. portretas
dar žingsnis ir pradėsime nesuvalgytu maistu dalintis.O ką?Tokia pas mus nuntąs:) skatinama kultūra ir mentalitetas.Net nejaučiame kaip mus prie ubagų poreikių pratina.

pom

pom portretas
netiesa, tiesiog alternatyva vyraujanciai kulturai. O tokia alternatyva ir turtingose ir skurdziose salyse, o toks renginys labiau mada o ne biedno gyvenimo atsipindys

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
algos didint negalima, dabar jau visi kvieciami beveik kaip prie konteineriu, pasmerktasis amzinas ubagu krastas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių